Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Milý John má v mojich očiach jednu veľkú výhodu. Tatum aj Seyfriedová hrajú pomerne uveriteľné postavy a hrajú ich pomerne prirodzene. Takto nejako sa ich vzťah mohol vyvíjať aj v skutočnosti. Lenže sme vo filme a ten potrebuje nejaký zaujímavejší konflikt. Jeho absenciu Hallstrom nahradzuje kvázi puzzle hrou, keďže sa dej odohráva behom niekoľkých rokov a tak môžeme trochu aj skákať v čase. Bohužiaľ to filmu nijako zvlášť nepomáha. Ďalším dôvodom krčenia pliec je samotný Hallstrom, ktorý posledných pár rokov (s výnimkou Hačika) točí na autopilota a akoby ho ani nezaujímalo, akú látku. Jeho filmy tak strácajú jeho ľahko charakterizovateľný rukopis a stal sa z neho remeselník. Dear John je celkom fajn filmík, ale viac mu svedčí televízia ako plátno a neviem si predstaviť, že by som ho mal celý vydržať v kine. 50%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kráva, dylina, idiot, pipka, blbec, úchyl – ano, tak to jsem všechno já! Můžete mi, prosím, někdo konečně vlepit facku (zájemci nechť mi píšou do pošty), abych se probrala z toho hrozného světa, ve kterém stále jenom brečím? Dear John je prostá romantika, která nejen příběhem, ale i prostředím připomíná Zápisník jedné lásky (můj oblíbený). Tak proč mi vůbec nevadilo, že už jsem to jednou (obrazně řečeno) viděla? Odpověď je jednoduchá. Vždyť jsem přes ty slzy téměř nic neviděla :o) Ale přejdeme k tomu hlavnímu, John - Tatum je krásný mladík, který jako herec začíná rozkvétat, Savannah - Seyfried je nádherná dívka, která již jako herečka rozkvetla. Tito dva se do sebe zamilují a rozehrají příběh s poštou, který citlivky (bohužel mě) rozpláče a zbytek publika…ehm… co je mi do nich?... no nejspíše neurazí. Další z řady romanťáren, u které si obyčejný divák odpočine :o) ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit větší slaďárnu než je tohle..John je pohledný voják z povolání, který dostal opušťák a na nějákou chvíli odjel domů za svým osamoceným otcem. Potkal tam ale slečnu Savannah a už to šlo ráz na ráz. Typický sled událostí, který by čekal snad každý romantik a pak to nejhorší co může být - odloučení..Po neskutečné době dopisování , kdy pro Johna tyto dopisy znamenaly duševní pohodu v neskutečné vřavě zbraní apod...ale Savannah nemohla zůstat sama a tak když se za ní vrátí zjistí, že je už s někým jiným...Bylo mi ho strašně líto a ještě když mu umřel táta.Krásný příběh ze života(amíků). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Len tu tak sedíme, jeme a rozprávame, no nič nehovoríme. Aj toutu frázou, vyslovenou vo filme Johnom by sa dal snímok charakterizovať. Nemám problém s Tatumom, nemám problém s Amandou, s Jenkinsom už vôbec a ani náhodou s vojnovou či romantickou tematikou. Celá dejová línia s otcom a mincami bola dokonca skvelá. Tak prečo len 3*? Lebo zbytočné preťahovanie, naťahovanie a rozťahovanie nezaujímavých či zbytočných scén. Lebo slabý a odťažitý citový základ pre romantickú líniu. A nakoniec aj tých momentov z vojny mohlo byť predsa len viac. Navyše je film aj scenár plný dobre viditeľných chýb a prehmatov, ale aj záplavy klišé a trpí neustálym omieľaním sto ráz použitého. Teraz sa vám zasa môže zdať moje hodnotenie prehnané. Ja však verím, že sa pod obalom mučiacim nudou skrýva aspoň trochu dobrý film. Len je ho treba odtiaľ vykopať. Preto aspoň motivačné 3*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní oddychovka. Pryč jsou stupidní romantické slaďárny. Tvůrci pochopili, že když už mají natočit romantickou zápletku s absentujícím komediálním podtextem a chtějí, aby se na to dalo dívat, je potřeba se nad celým dělej trochu zamyslet. U obsazení hlavních rolí je to velmi podobné. Zde se to celkem povedlo a to především v případě Channing Tatuma. Lepší se každým dnem. Občas je snímek lehce předvídatelný, ale dá se to vydržet. Inteligence díkybohu nechybí, i když nic převratného nečekejme. Pořád je to Hallstrom, který prioritně umí brnkat na city velmi klasickým způsobem, který se sice lehce okoukává, ale působí stále. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Film je adaptací stejnojmenného románu Nicolase Sparkse, který vyšel ve Spojených státech v roce 2006. (Olík)
  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)
  • Postava Alana (R. Braeden Reed) je inšpirovaná synom autora predlohy Nicholasa Sparksa, ktorý trpí Aspergerovým syndrómom, formou autizmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama