Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Shit 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström se tu teda pořádně vyřádil, sice se to tváří jako obyčejný romantický drama, ale Hallström z toho teda udělal fakt výživnou záležitost a strká divákovi stále víc stupidnější a vykonstruovanější zvraty nebo jestli chcete, zvratky, až ho totálně znechutí. Nemůžu sice říct, že by to bylo horší než německý doktorský lahůdky z hor, ale Hallström by se s tim radši chlubit neměl ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem sa za milovníčku filmov pre ,,násťročných", no celkový pozitívny dojem z tejto romanťárny mi prekazilo akurát typicky debilné správanie hlavnej hrdinky v závere, ktorá jednala úplne irelevantne, sentimentálne a nezmyselne k predchádzajúcemu deju, no to v takýchto ždímačoch asi patrí k tomu. Dala som až 4*, takže aby som len nekritizovala, v podstate ide o krásnu čistokrvnú romantiku, na ktorej si najviac cením to, že sa nesnaží byť ničím viac než je - ako o dve triedy slabší film podobného kalibru, "Nezapomeň na mně", ktorý chce toho riešiť akosi príliš veľa a pôsobí roztrieštene a neucelene. Dear John je obyčajným, známym príbehom lásky dvoch ľudí, ktorý všetci poznáme, no pri ktorom sa dá pri šálke teplej čokolády dokonale rozventilovať myseľ a ponoriť sa do príjemnej dramaticko-romantickej atmosféry. Zatiaľ čo v "Nezapomeň na mne" mi ústredná dvojka vadila, medzi Channing Tatum a Amandou to chemicky nádherne iskrí a dokázali ma vtiahnuť do deja. Takže, hoci vás v tomto filme nič neprekvapí, na moju náladu to padlo vhod a je určite omnoho úprimnejším dielkom než ten vyššie spomínaný. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svatá šnorchlino! Celkem dlouho jsem byl ušetřen takovýchto citově vypjatých pokřivenin a parodií na romantické filmy a stejně tak jsem tušil, že jednou to zas přijde, jako se vrací rýma nebo komáři. Milý Johne je tak předvídatelný a nehorázně tupý, až to skutečně bolí. V jistých chvílích jsem opravdu čekal sitcomový smích, čestné skautské. Tatum, ta krychle s ušima, je absolutní neherec a Amanda Seyfried vypadá, jako by jí někdo vrazil násadu od smetáku do řitního otvoru. Lásce dvou takto poškozených a vyšpulených lidí sice je lehké uvěřit, ale ne okolnostem, jakými se to přihodilo. Protrpěl jsem to peklo až k závěrečným titulkům a zapřísahal se, že tohle dobrovolně už nikdy pouštět nebudu. 30% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

I když stokrát okopírujete jeden koncept, bude pořád stejně tak silný jako minule. Láska na dálku je nevyčerpatelné téma, které dokáže svou jednoduchou premisou vždy vydolovat to pravé emocionální rozpoložení. Milý Johne disponuje sympatickou ústřední dvojicí, chytlavými songy a bezvýchodnou situací a Hallstrom ji jako vždy dokáže přenést na plátno tak hřejivě a nenuceně jako z omalovánky. Ale jedná se o pozitivum, když víceméně ohlodává nejen svou předchozí (a lepší) tvorbu, ale i podobně zaškatulkované filmy, které jsou v podstatě naprosto o tom samém? ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Milý Johne, jsi tak sladký, že bych tě hýčkala, pečovala o tebe s láskooou a oddaností o rozměru oceánu a síle zelených baretů. I kdybys jen hýbal brvou a napínal svaly na krku, jak ti to krásně šlo ve vypjatých situacích, pokaždé bych ti nasekala minimálně 4*, aniž bych hla brvou a svaly by mi ztuhly jak nedělní tatínkovy lasagne. Takhle nějak si představuji prodlouženou zastávku přírody na cestě štědrosti. Klidně bych byla jen vlnkou, na které tak elegantně surfuješ nebo ji brázdíš svým dokonalým hříšným tělem a klidně budu jen tím pitomým prknem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)
  • Film je adaptací stejnojmenného románu Nicolase Sparkse, který vyšel ve Spojených státech v roce 2006. (Olík)
  • Prakticky celý film se natáčel v okolí historického města Charleston v Jižní Karolíně. (Rosaviva)

Reklama

Reklama