Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuronoma Sawako byla již od základní školy všemi přezdívána Sadako podle děsuplné postavy z hororu Kruh. Nikdo se ní nijak zvlášť nebaví, ale to se změní, když potká chlapce jménem Kazehaja. Ten v ní vidí hodnou, milou a pracovitou dívku, které se není třeba bát. Díky jeho podpoře, nalezne Sawako sílu oslovit dvě spolužačky, Čizuru a Ajane a získá tak nové přátele. Co se však stane s novým přátelstvím, když se po škole roznesou podivné drby? A co vztah Kazehaji a Kuronomi? Změní se? (Zíza)

(více)

Recenze (22)

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Krásný hraný japonský film, který je podle mangy a anime Kimi ni Todoke. U mě naštěstí splnil má očekávání, ba i ke konci nad očekávání. :-) Tvůrci se v podstatě drží celé dějové linie první série anime. Jsou tam samozřejmě změny a spousta věcí byla vynechána, ale to jim vůbec nemám za zlé, vzhledem k tomu, že celá série byla stlačena do dvouhodinového filmu. Nemohu to porovnat s mangou, protože jsem jí nečetl, ale pokud vím, tak anime se věrně drží obsahu mangy. Postavy mi připadají opravdu takové, jako v anime (oproti Lovely Complex Live Action, kde min. polovina postav mě docela zklamala, protože nebyly charakterově totožné jako v anime verzi). Ale co mě překvapilo, tak konec. Tvůrci konec poupravili a vložili do něj v podstatě to hlavní ze druhé série, za což jsem velmi rád. :-) Nemohu tomu vůbec nic vytknout. I skvělá písnička na konci. :-) Vtipný, dojemný, romantický film s vydařeným koncem...takže pro mě jednoznačně 5 hvězd. :-) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukám, říkám si na začátku: "Jo, to je vcelku dobrý, to se dá, sice to kopíruje první sérii anime, ale v pohodě. Je to hraný." Jenomže najednou, z ničeho nic, jsem začala strašlivě nesnášet Sawako, ale nehorázně. Díky tomu mi začala vadit každá maličkost. A to je prostě špatně. Přiznávám - není to špatný film, dá se na to v poklidu koukat, dokonce někdy herci hrají (docela dobře) a Miura není ošklivý, takže se na něj dá koukat (ačkoliv v Gokusenu byl hezčí). Nic proti herečce (Tabe Mikako), ale charakter Sawako je mi krajně nesympatický, a to se promítlo do mého hodnocení. Ke konci se začínáme odchylovat od anime, což bylo pro mě příjemným bonusem. Akorát tady Pin byl otravnější než v anime (kde jsem ho v některých scénách dokonce měla i ráda, tady nikoliv). Btw. Proč sakra museli nakonci čumět tak blbě vzhůru? :-D Njn, prostě jen jsem si nesedla s filmem, který staví na neexistujícím charakteru. Ale titulky už jsou. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se průšvihu, že to bude horší než anime, očesané, a odkazovat na seriál. Ale naopak, povedlo se citlivě vyhodit opakující se a rozvláčné situace ze seriálu, a přitom podstatné bylo zachováno. Co se týče postav, podle mě výborný casting (Sawako myslím měla mít hlavně podobný hlas a pak až vzhled, ale nemám výhrad ani k jednomu). A hlavně mi přišly postavy méně "natvrdlé", protože se s tím na mnohem kratším prostoru nemohly tolik babrat -- což bylo prima. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Sawako či Sadako prečo si sa tak krásne nesmiala počas celého filmu ? Hneď by to roztopilo chladné srdcia spolužiakov ... čo sa mi hlavne páčilo bolo že popri posmeškoch a dajakého zvláštneho druhu strachu a ohováraniu sa jej ujali dve spolužiačky a jeden spolužiak ... škoda že tempo bolo na môj vkus pomalé a často bolo dlhé ticho kde nevyužili potenciál a nedoplnili to nejakou peknou hudbou ... ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

( - ) Film (respektive jeho předloha) neskutečným způsobem nahrává "lehce" politicky nekoretní teorii, tvrdící, že Japonkám je třeba odčítat 10 let mentálního věku. "Problémy", jež tu "středoškoláci" řeší i řešení samotná totiž patří do školy mateřské. ( + ) Kumazawa tu se svým týmem dokázal uplést z hovna bič a narozdíl od iritujícího anime, přede mnou film příjemně uhlazeně klouzal až do předvídatelného závěru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Karuho Shiina. (Tichošlápek)

Reklama

Reklama