Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuronoma Sawako byla již od základní školy všemi přezdívána Sadako podle děsuplné postavy z hororu Kruh. Nikdo se ní nijak zvlášť nebaví, ale to se změní, když potká chlapce jménem Kazehaja. Ten v ní vidí hodnou, milou a pracovitou dívku, které se není třeba bát. Díky jeho podpoře, nalezne Sawako sílu oslovit dvě spolužačky, Čizuru a Ajane a získá tak nové přátele. Co se však stane s novým přátelstvím, když se po škole roznesou podivné drby? A co vztah Kazehaji a Kuronomi? Změní se? (Zíza)

(více)

Recenze (22)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se aspoň sem tam objeví film, který se mi nejen líbí, ale určitým způsobem vezme za srdce. Tohle byla nádhera. Moc pěkný příběh. Mangu jsem nečetla, anime jsem také neviděla, ale minimálně tu mangu bych si někdy ráda přečetla :) Nebyl to však pouze příběh, který se mi líbil, ale hodně důležité pro mě bylo i herecké složení. Z Miury Harumy srdce poskočí, kdykoliv ho člověk vidí - nejenže je to fešák, ale v rámci mladých herců taky jeden, kdo umí docela dobře hrát. Tabe Mikako jsem nikdy dřív v ničem neviděla, ale hned jsem si ji zamilovala a ráda se podívám i na nějaký jiný film, ve kterém hrála. Její roztomilý vzhled a nevinný pohled se na roli Sawako dokonale hodil. A v neposlední řadě mě potěšilo, že se v roli kamarádky Sawako objevila i Renbutsu Misako - z jejího výkonu ve dříve viděném Tenkôsei - Sayonara Anata jsem byla doslova paf a moc jsem se těšila, až ji opět uvidím v něčem dalším, což se splnilo pomocí tohoto filmu. Japonská romatika dokáže být někdy vážně nádherná. ~(4,8)~ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukám, říkám si na začátku: "Jo, to je vcelku dobrý, to se dá, sice to kopíruje první sérii anime, ale v pohodě. Je to hraný." Jenomže najednou, z ničeho nic, jsem začala strašlivě nesnášet Sawako, ale nehorázně. Díky tomu mi začala vadit každá maličkost. A to je prostě špatně. Přiznávám - není to špatný film, dá se na to v poklidu koukat, dokonce někdy herci hrají (docela dobře) a Miura není ošklivý, takže se na něj dá koukat (ačkoliv v Gokusenu byl hezčí). Nic proti herečce (Tabe Mikako), ale charakter Sawako je mi krajně nesympatický, a to se promítlo do mého hodnocení. Ke konci se začínáme odchylovat od anime, což bylo pro mě příjemným bonusem. Akorát tady Pin byl otravnější než v anime (kde jsem ho v některých scénách dokonce měla i ráda, tady nikoliv). Btw. Proč sakra museli nakonci čumět tak blbě vzhůru? :-D Njn, prostě jen jsem si nesedla s filmem, který staví na neexistujícím charakteru. Ale titulky už jsou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romanticky ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladej stredoškoláčke, ktorá síce má veľmi dobrú povahu, ale aj tak to má dosť ťažké, nemá žiadnych priateľov, spolužiakom je len na posmech, za čo môže aj jej účes pripomínajúci hororovú postavu a tak je úplne utiahnutá. No keď si ju všimne nový spolužiak, ktorý sa do nej zamiluje a chce jej vo všetkom pomôcť, konečne získa to, po čom stále túžila, nájde si aj skvelé priateľky a jej obľúbenosť podstatne vzrastie, ale aj tak ju čakajú aj komplikácie, keďže nie všetkým tento nový stav vyhovuje. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce sa tu nenájde prakticky nič iné, čo by už nebolo vo viacerých filmoch s podobnou tématikou, ale aj tak mi to sadlo viac, než dobre. Hlavnej hrdinke sa nedá nefandiť, tá si ma získala okamžite a je skutočne radosť pozerať, ako sa veľmi milé a príjemné, ale predsa len kvôli okoliu utiahnuté dievča konečne začne otvárať a okrem iného si nájde dve skvelé priateľky, s ktorými tvorí nerozlučnú trojicu. Síce ma prekvapilo, že romantická línia, pri ktorej som očakával, že bude prvoradá je nakoniec dosť v úzadí, ale nemám s tým žiadny problém, prednosť má priateľstvo, ktoré tomu dodáva to pravé čaro, rovnako aj nejaké tie povinné komplikácie a navyše aj všetky scény s mladíkom sú dobre zvládnuté a tak som im prial, aby to vyšlo aj v tomto smere. Navyše mám rád aj toto školské prostredie a tak až na tú úplnú neoriginalitu sa tu toho ani nedá moc čo vytknúť, páčilo sa mi to od začiatku až do konca. S hereckým obsadením som dosť spokojný, moja obľúbená MIkako Tabe v hlavnej úlohe, postava mladíka je úplne ideálna, k tomu tri výborné dievčenské postavy a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv, tu som úplne spokojný. Réžia a technická stránka síce v ničom výraznejšie nevyniká, ale aj tak mi to prišlo, ako slušný žánrový nadštandard, ktorý je pre potreby filmu úplne ideálny. Takže skutočne veľmi príjemný film, ktorý mi vylepšil náladu a rád si ho ešte pozriem. 79% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se průšvihu, že to bude horší než anime, očesané, a odkazovat na seriál. Ale naopak, povedlo se citlivě vyhodit opakující se a rozvláčné situace ze seriálu, a přitom podstatné bylo zachováno. Co se týče postav, podle mě výborný casting (Sawako myslím měla mít hlavně podobný hlas a pak až vzhled, ale nemám výhrad ani k jednomu). A hlavně mi přišly postavy méně "natvrdlé", protože se s tím na mnohem kratším prostoru nemohly tolik babrat -- což bylo prima. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Někdy okolo poloviny mě začaly značně lézt na nervy infantilní problémy, které se řešily. Kimi ni todoke není film, který bych doporučil někomu, kdo není velký příznivec asijské kinematografie. Na druhou stranu se to po polovině trochu rozjelo a Tabe Mikako se mi konečně začala líbit (mentálně - fyzicky jsem vůči ní neměl výhrady ani předtím). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to neuveritelne roztomily film. Niektorym ludom asi nesadne, ze sa stredoskolaci spravaju tak naivne jak deti v materskej skôlke. Mne to zo zaciatku tiez pripadalo divne, ale po chvilke som sa na to naladil a film som si uzival. Prva polovica filmu v ktorej sa riesi hlavne vztah hlavnej hrdinky a jej dvoch kamaratiek je dokonala a ma u mna 5*. Bohuzial druha polovica v ktorej sa riesi romanticka linia mi uz miestami liezla na nervy. Cakanie na to kto z tych dvoch naivkov sa konecne odhodla vyznat svoje city bolo uz skoro neznesitelne. Takymto tempom dôjde na sex medzi nimi az v dôchodkovom veku. Takze tato cast ma u mna 3* a za cely film davam 4*. Skoda tej slabsej druhej polovice. Mohol to byt dokonaly film. Ale aj tak mi tá prva polovica urobila velku radost. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

( - ) Film (respektive jeho předloha) neskutečným způsobem nahrává "lehce" politicky nekoretní teorii, tvrdící, že Japonkám je třeba odčítat 10 let mentálního věku. "Problémy", jež tu "středoškoláci" řeší i řešení samotná totiž patří do školy mateřské. ( + ) Kumazawa tu se svým týmem dokázal uplést z hovna bič a narozdíl od iritujícího anime, přede mnou film příjemně uhlazeně klouzal až do předvídatelného závěru. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to příjemné pokoukání. Mangu ani anime neznám (určitě napravím), což bylo asi dobře, protože jinak by se mi tento film možná tolik nelíbil. Občas bylo utrpení čekat, než se Sadako vymáčkne (natáhlo to film asi tak o půlhodinu), ale jinak pohodový filmeček. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Sawako či Sadako prečo si sa tak krásne nesmiala počas celého filmu ? Hneď by to roztopilo chladné srdcia spolužiakov ... čo sa mi hlavne páčilo bolo že popri posmeškoch a dajakého zvláštneho druhu strachu a ohováraniu sa jej ujali dve spolužiačky a jeden spolužiak ... škoda že tempo bolo na môj vkus pomalé a často bolo dlhé ticho kde nevyužili potenciál a nedoplnili to nejakou peknou hudbou ... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Téma opovrhované dívky "Sadako" a pár citových záležitostí je trošku málo pro náplň více jak 2h snímku. ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Krásný hraný japonský film, který je podle mangy a anime Kimi ni Todoke. U mě naštěstí splnil má očekávání, ba i ke konci nad očekávání. :-) Tvůrci se v podstatě drží celé dějové linie první série anime. Jsou tam samozřejmě změny a spousta věcí byla vynechána, ale to jim vůbec nemám za zlé, vzhledem k tomu, že celá série byla stlačena do dvouhodinového filmu. Nemohu to porovnat s mangou, protože jsem jí nečetl, ale pokud vím, tak anime se věrně drží obsahu mangy. Postavy mi připadají opravdu takové, jako v anime (oproti Lovely Complex Live Action, kde min. polovina postav mě docela zklamala, protože nebyly charakterově totožné jako v anime verzi). Ale co mě překvapilo, tak konec. Tvůrci konec poupravili a vložili do něj v podstatě to hlavní ze druhé série, za což jsem velmi rád. :-) Nemohu tomu vůbec nic vytknout. I skvělá písnička na konci. :-) Vtipný, dojemný, romantický film s vydařeným koncem...takže pro mě jednoznačně 5 hvězd. :-) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Veľká pochvala za kasting a mejkap - teda až na Sawako, ktorej trafili možno ešte tak účes, som bol až prekvapený ako sa im podarilo vystihnúť anime seriál... Film sa ho vlastne celkom pekne drží až do konca - i keď tu samozrejme chýba množstvo maličkostí a preto neviem ako by som hodnotil, keby som seriál nevidel (či by Sawako nepôsobila až príliš "dementne"..) - ja som ho však hej a preto aj tento film hodnotím rovnako... ()

odmocnina 

všechny recenze uživatele

Seriál som síce nevidela, ale myslím si, že film stačil. Film bol síce dosť dlhý ale vždy sa tam udialo niečo, čo ma to donútilo dopozerať to až dokonca. Kukala som to s titulkami a páčila sa mi tam aj posledná poznámka prekladateľa: ,,Dúfam, že sa film aj preklad páčil, predsa je to moja prvotina." :D ..... Odporúčam pozrieť, 5*. ()

JamieSmith 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšila, dokonce jsem se kvůli němu podívala i na celou první sérii anime. Bohužel to, čeho jsem se obávala, že mi bude nejvíc vadit, se splnilo. Tabe Mikako mi jako Sawako vůbec neseděla, nemá v sobě tu roztomilost ukrytou pod strašidelným zevnějškem, kterou byla schopná ukázat třeba představitelka Sunako v hrané verzi YNSH (jinak děsný dorama, ale na johnny´s se přežít dá). Vedlejší postavy super, Ryu mluvil možná až moc "ploše". Plus: Miura Haruma a jeho úsměv. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu k pláči. Příběh není tak špatný a bylo by to skvělý, kdyby postava nebohé Sawako nebyla tak strašně zahraná. Tahle tichá plachá hodná holka objevujíce se v záběrech jako Sadako z hororu Kruh se chová i jako těžký zakřiknutý neurotik. Nevíte co si o ní máte myslet. Ale prostě sem si snímek zamiloval. *EDIT* 24.12.2017 No po několikátém shlédnutí se můj názor na film moc nezměnil. Akorát oblíbené scény se staly slabými, víc chápu to špatné herectví i snahu "nezaÓnovat" ( :D :D ) okolí. Ale furt je to srdcovka. My všichni toužíme po tom aby naši přátelé byli jako ti, co měla Sawako. Yoroshiku! :) ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Kimi ni todoke je moc hezký a milý film. A to musím říct v dobrém i ve špatném slova smyslu. Jo, je to roztomilé, jak jsou všichni hlavní hrdinové hodní, jak se mají rádi a (ne)bojí se to říct, jak se situace se šikanou vlastně několikrát celkem nepravděpodobně dobře vyvine. A i přestože mám dnes nechutně sentimentální náladu a poslední asi půl hodiny se mi vážně chtělo brečet, tak mi ta Sawako/Sadako přišla chvílemi až trochu moc... milá, hodná, nesobecká... až to bylo na pěst. Mikako Tabe si mě zatím nezískala (a to jsem už viděla Boku no Ita Jikan!), je sice milá, ale nelíbí se mi a ani jí nefandím, i když tady určitě byla vzhledem k druhu role víc než přežitelná. Zato Haruma Miura mě tak nějak tím svým kouzelným úsměvem dostal... a všechny ty scény pod stromy byly opravdu hezké. Pro pořádek, mangu jsem nečetla, anime neviděla, obojí možná časem napravím, žádná píseň mě tentokrát neoslovila. Pokud máte náladu, že byste i nemocnému dítěti sebrali hračku (nebo něco podobně krutého), pak nechte tenhle film na jindy, ve všechny jiné dny why not :) ()

wege 

všechny recenze uživatele

Pětkrát jsem to rozkoukal, čtyřikrát raději dobrovolně usnul, až na popáté jsem se přemohl a dokoukal to. Jestli to je podle anime, tak to mohlo být možná fajn, ale hrané to je fakt peklo. Úděsné nereálné postavy, prostoduchý infantilní děj, mnohdy šílené herecké výkony. Z jihovýchodní Asie jsem toho viděl už dost, moc horšího než toto toho ale nebylo. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Tento film som pozerala s velkymi obavami...predsa len anime serial je anime serial, je to uplne nieco ine nez film s realnymi hercami. Vytkla by som asi tieto veci: Chápem ze je Sawako hanbliva, no ten reziser naco mylsel, ked jej radil aby sklanala tu hlavu? (ty ktory to videli vedia o com tocim). Dalsie, ked boli v restauracii sa najest tak sa Kuronuma usmiala a vsetci hned z toho boli hotovy... ja myslim ze je normalne ak sa clovek usmeje :) Potom su tu este herci ktory mohli byt lepsi, hoci som so Sawako a Kazehayou - mylsim tych predstavitelov, s tymi som bola celkom spokojna... :D Ako sami vydite vytikala som v podstate iba malickosti. Ale myslim ze si to zasluzi tych 86% :D :D :D xoxo ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Zľahka rozprávkovité, no odzbrojujúce svojou jednoduchosťou. Minimum deja aj výrazových prostriedkov. Zvláštne nefilmová kamera. Dosť dlhé, ale aspoň má divák dosť času sa zamyslieť nad svojmi pocitmi. A pekná ukážka toho, že keď je niečoho málo, tak to poteší o to viac. Napríklad taký úsmev :-). ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Hraná adaptace Kimi ni todoke se velmi povedla. Vzhledem k tomu, že se samozřejmě muselo ve filmu mnoho scén trochu pozměnit či úplně vypustit, to nakonec ještě více nabylo na intenzitě a jedinečnosti příběhu, než jak to bylo vyobrazeno v anime. Sawako zde byla méně otravná a docela uvěřitelně zahraná. A Kazehaya-kun? Na něm se snad žádná chybička ani nedá najít. Velmi se mi líbil ten skvěle zvolený romantický soundtrack během celého filmu. ()

Reklama

Reklama