Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Leeroy3167 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, keď sa mi dostala do rúk kniha Winnetou 4, ktorú keď som (tak ako takmer všetky mayovky) prelúskal, tak som zhodnotil, že túto hovadinu si už mohol May odpustiť. Ale oproti tomuto nechutnému onanovaniu Pierra Bricea, a jeho pokusu napratať sa so svojimi 100 kilami naspäť do Winnetouovho kostýmu bola tá kniha úplný skvost. Vrelo neodporúčam. ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Jasně Vinnetoův (to je tvar) návrat byl vymyšlenej dost krkolomě, ne-li debilně, scénář by asi nezískal cenu za realičnost a ten závěr byl jak z tureckýho filmu. Ale asi jsem z jiný planety, protože mě se to docela líbilo, atmosféra zachována jest a hlavně starej Vinnetou mi připomíná Ramba ze čtyřky. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dnes je krásný den. Chci zemřít! Ok já nepopírám, že je to sračka, ale určitým zvráceným způsobem jsem se u toho pobavil, takže svůj účel to splnilo. Srovnávat to z původními filmy nemá smysl. Tohle je úlet. Indiáni se chovají jako totální retardi, když jeden jeblej náčelník padne, tak si zvolí ještě většího kokota. A ten příšernej dabing je opravdu něco neskutečnýho, ale zasmál jsem se u toho a proto nemůžu dát odpad. Navíc jak tu ostatní již zmínili, tak slyšet Brice jak řve na Kukuru : hej debile!, debile!, fakt stojí za to.20% ()

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozné. Byl jsem odhadlán tomu maximálně odpusti, protože točit po Harladu Reinlovi Vinnetou je předem prohrané, ale tady nebylo čeho dobrého se zachytit. Naprosté nepochopení "ducha" mayovek! Nedůstojné, trapné, plné zbytečných konverzací. Nevhodné jak pro děti, tak pro dospělé. Jenom ta krajina a hudba nejsou totální propadák, ale jsou pošpiněné příšerným scénářem... ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Poslyšte příběh: Pierre Brice nosí od poloviny osmdesátých let v kapse scénář. Jak s nezbytným úsměvem dodává, je jeho. Jako postava Vinnetoua. Ta už je jenom jeho, takže si s ní v podstatě může dělat co chce. Nechci se tady dlouho a zbytečně rozepisovat, jenom vím, že ve snímku by měly být všechny barevné postavy pojmenovány Unbekannt Indianer. Staré, a v některých případech i dobré časy jsou už definitivně pryč. Pierre Brice je herec, který by se měl naučit psát scénáře a neměl by prosazovat postavu Vinnetoua do všeho, co dělá. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama