Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poklad Inků je překvapivě hodně přehlížená mayovka, i když vznikla v době jejich pásové výroby, který odstartoval úspěch Stříbrného jezera. V roli záporáka tedy nemůže chybět Battaglia. Snímek se kvalitou a hlavně naivitou nijak nevymyká z ostatních kousků, ovšem nabízí úchvatnou krajinu peruánských And. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Aj, caramba, nostalgie jak sfiňa na mě už zas padla! Stařičký dobrodružný film, který jsem viděla jako sedmiletá na pionýrském táboře - moje první letní kino! Stále pamatuju několik napínavějších scén a taky to, jak jsem byla zabouchnutá do hlavního kladného hrdiny:-). Ale hodnotit ze vzpomínek čtvrt století starých si netroufám - nejspíš šlo o naivitku na úrovni Vinnetou či slabší, možná si to zaslouží 3-4 hvězdičky a možná bych dnes umřela trapností, kdybych na "Poklad Inků" měla koukat, kdo ví... ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejmilejších filmů mého dětství. Rakušan Georg Marischka dokázal, že dobrou mayovku je možno natočit i bez Vinnetoua a Old Shatterhanda. Peruánské prostředí v kombinaci se španělskou kulturou má své půvaby, znamenitá je např. pasáž z býčích zápasů a samozřejmě autentické Machu Picchu. Představitel inckého prince Haukarapory William Rothlein jistě okouzloval dívčí srdce (kdybychom neznali Pierra Briceho, možná by se mohl stát Vinnetouem on), navíc překvapí odvážná, velká dávka humoru, dávkovaná zejména mezi nádherně typizovanými figurkami profesora Morgensterna, zemitého a praktického Kiesewettera a "domácího" podivínského potomka starokastilské rodiny Dona Parmesana. Točilo se v Peru, Španělsku a Bulharsku... Přesněji hodnoceno: čtyři a půl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ne každá zfilmovaná Mayovka stojí za to, a ani dokonalý starý dabing na tom nic nezmění. Základní osa příběhu je v pořádku, ale je tu dvakrát tolik postav než by bylo přehledné a některé i hlavní jsou vyloženě na obtíž, hlavně Antonio Perillo. Moc záporáků, moc motivů, přebytek omáčky a mraky naivních záběrů a dialogů. A k tomu dabingu - Vladimír Ráž rozhodně nemůže v Mayovce dabovat záporáka! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejméně známých "Mayovek"...nechápu proč..! Sice to není nejpovedenější kus z dílny západoněmeckých filmařů, ale myšlenku má, hlavní kladné i záporné postavy rovněž a skvělý dabing z let dávno minulých. Bandita Gambusino se svou bandou a úlisným pomahačem revolucionářů se chce zmocnit bájného Inckého pokladů, který už kdysi dávno měl tak nadosah, ale tehdy stejně jako dnes, mu vše překazil hrdinný Jaguár.. Nejvernejsi filmovy prepis... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (24)

  • Při natáčení zápasu Antonia Perilla s býkem se přihodil jeden úraz, když býk nabral mladého toreadora na rohy a pak ho povalil na zem. Režisér se rozhodl tento záběr ve filmu nechat. (hippyman)
  • V krátkém záběru lze zahlédnout herečku Ingeborg Schönerovou, zde jako Madam Ruizovou, která byla manželkou režiséra Georga Marischky. (Mariin)
  • Zahrálo si na 600 pravých Indiánů, kteří se sešli v malebných krojích. Původně jich měl být dvojnásobek, ale zpolitizovaný zákrok policie to znemožnil. Při zásahu byli komparsisté podrobně prohledáni, zda mají mozolnaté a upracované ruce. Jen ten, kdo tuto zkoušku přestál, směl pokračovat dále pod vojenským dohledem. (hippyman)

Reklama

Reklama