Reklama

Reklama

Milostný příběh o ženě, která našla svou krásu, ale odmítla žít ve stínu podvodu. Dana Medřická a Karel Höger se před kamerou setkali v několika filmech, poprvé jako manželé Alšovi v Krškově životopisném filmu Mikoláš Aleš (1951). Dramatik a scenárista Oldřich Daněk jim ušil na tělo role v melodramatickém filmu režiséra Miroslava Hubáčka Ošklivá slečna. Dana Medřická zde ztvárnila zatrpklou staropanenskou revizní účetní Hanu Kalvodovou, která přichází prověřit účetnictví oblastního nakladatelství. Žena, která skrývá svou vnitřní nejistotu a svá životní zklamání pod nepřitažlivým zjevem, se nečekaně promění pod vlivem vznikajícího vztahu s vedoucím redaktorem Jiřím Šteflem (Karel Höger). Začínající milostné pouto však dostane trhlinu, když se ukáže, že Štefl je zapleten do zpronevěry. Právě interpretace hlavní herecké dvojice povýšila melodramatický příběh na nevšední drama lásky, intrik a zklamání. Dobová kritika označila výkon Dany Medřické za „herecký koncert, který snese nejvyšší měřítka“. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Zásadová workoholička, stará dievka prišla na revíziu a hneď sa nechala zbaliť prefíkaným švihákom, ktorý pred ňou má čo skrývať. Hlavná postava prezradí, že má 36 rokov, no vďaka výzoru vyzerá aj na 50. Dej je predvídateľný, aj keď rozoberanie tém tohto filmu je nestarnúce. Vývoj hlavnej postavy je nevierohodný a tak sabotuje možné napätie. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou protikladů, muže, který věří, že „smysl v tomhle životě je jen v tom, že se dva lidi maj rádi“ a ženy pro níž, zdá se, „fakta a cifry jsou to jediné, co ji zajímá“, snad ani nemohlo dopadnout jinak. Nebo mohlo? Těžko říct… Každopádně Dana Medřická i Karel Hoger dali do svých hereckých partů maximum a na výsledku je to znát. Výborná je i kamera a hudba. Přesto mi něco na tomto filmu nesedlo. Patrně, jak tu už v komentáři někdo napsal, to bude ten jistý žánrový mix, kdy film začne jako romantická komedie o přerodu „ošklivého káčátka“ v krásnou ženu, detektivní zápletka z něj však nakonec šmahem udělá drama s bohužel smutným koncem pro oba hlavní aktéry. Přesto slušivé 4 hvězdičky. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Působivé komorní drama je hereckým koncertem Karla Högera a Dany Medřické. Základní příběh je jednoduchý s pro tu dobu typickou kriminální zápletkou. Rozkrádání a zpronevěra byly tehdy nejčastějšími delikty, asi stejně jako dnes. Prostý příběh, velmi civilní a úsporné herectví ústřední dvojice a na morálku a čestnost apelující závěr asi nebudou lákadlem pro současné mladé diváky, ale pro mne to byla příjemná vzpomínka na časy dávno minulé, kdy herci ještě uměli hrát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

!!!Nečtěte zdejší obsah, nechte se překvapit!!! Je totiž čím. Ošklivá slečna je film vyloženě krásný. Akurátní účetní v nezaměnitelném podání Dany Medřické v něm přijíždí vyšetřovat zpronevěru v libereckém nakladatelství a postupně taje v péči světáckého redaktora Karla Högera. Jestli vás teď napadlo, že už stejně víte, co se nakonec stane, možná máte pravdu a možná ne. Ono totiž v závěru jde stejně o mnohem víc než jen o nějaké peníze. Film má takřka noirovou atmosféru a musím říct, že působivější romantickou scénu než je ta s výletem na Ještěd jsem dlouho neviděl. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Psychologicky laděný snímek o zpronevěře peněz je zasazen do špinavých padesátých let a noirovská atmosféra je navozena perfektně. Do téměř detektivního rozpoložení se vkrádá i milostný vztah kontrolorky a redaktora ve skvělém podání Dany Medřické a Karla Högera, jejichž citlivé herectví je kořením celé podívané. Závěr zůstává otevřený a divák si tak může pohrávat s vlastním úsudkem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo v Liberci a na Ještěde. (dyfur)

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama