Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Celý film od začátku působí zvláštně a má neobvyklý nádech. Jindy také začínáme koncem, ale tenhle konec je tak bez naděje, že nás do sebe pohltí. Je to skvělý příběh o dnešním světě mladých lidí. O tom, jak ve světě chybí ambice a o tom, že po dobrém už ničeho nedosáhnete. Je zde spousta humoru ale i nějaké to vypětí a moudro. Chris Colfer jako úžasně charismatický herec je zde třešničkou na pomyslném dortu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Narodit se a vyrůstat na maloměstě asi není žádná velká výhra. A být outsiderem na místní střední škole asi už vůbec ne. Ale hlavnímu hrdinovi to je srdečně jedno a jde si za svým snem vypadnout ze svého rodného města a stát se novinářem prestižních novin. Bohužel jak to s ním dopadne zjistí divák už v prvních vteřinách filmu, a je to opravdu zajímavý nápad, začít vyprávět životní příběh ve chvíli, kdy divák ví, jak to dopadne. Musím říci, že film jako takový mi výborně sedl a užil jsem si ho. Zde se totiž spojilo hned několik věcí, které mám na filmech rád. Je zde prostředí amerického maloměsta, většina filmu se odehrává v prostředí střední školy, a hlavní hrdina je outsider, který se nebojí jít si za svým. Tuhle kombinaci se povedlo autorovi scénáři a zároveň představiteli hlavní role namíchat opravdu dokonale, takže film mě ani na okamžik nenudil a celý příběh jsem si dokázal perfektně užít. Chris Colfer je nejen nadějným hercem, který už má na svém kontě ocenění Zlatý Glóbus, ale je i nadějným spisovatelem a budu zvědavý na jeho další scénáristické pokusy. Tenhle nezávislý film mě prostě dokázal zaujmout a po právu ode mne získává čtyři hvězdy. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala něco jiného, více zábavného, tohle bylo spíše na zamyšlení a takové filosofické, ale ani tak snímek nezklamal. Chris Colfer? No co dodat, hezky si to napsal a ještě lépe si to zahrál, jak někteří píšou taková one man show. Ostatní herci přece oproti němu zanikli i když mi přijde, co se týče prostoru pro rozvíjení "charakteru postav" tak ho bylo dost, naprosto přesně jsem věděla, kdo má jakou postavu střední školy představovat. Je fakt že asi do třičtvrtě filmu jsem si říkala, no tak max. 3* víc asi ne, ale na konci jsem se rozmyslela, protože opět vyhrálo moje citově labilní já, které bulelo a to vždycky trochu zvedne hodnocení. Je fakt, že závěrečný monolog byl krásný a trefný. "Two, four, six, eight, heard you like to fornicate." ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vo svojej podstate mohol povedať oveľa viac ako v skutočnosti povedal. Mám z toho rozporuplné pocity, keďže tento príbeh mal v sebe okamihy, ktoré stáli naozaj za zamyslenie a dlhú úvahu. No a na druhej strane tu bolo aj množstvo zbytočných scén, ktoré možno chceli svojim spôsobom podčiarknuť tú iróniu osudu, no bolo to akési neúplné. Rozhodne to bol film, ktorý svojou myšlienkou zaujal, len škoda, že pôsobil tak nekonzistentne. Navyše ja osobne som považoval za zaujímavejšiu tú časť deju ohľadom Carsonových rodinných vzťahov, ktorá mohla dostať isto viac priestoru ako tá školská časť. No a ten "vrchol" zasiahnutia bleskom, doteraz neviem aký to malo vlastne zmysel pre celkové posolstvo filmu... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem byla jaksi mimo jako hlavní hrdina, jenž nebyl příliš konvenční, ale přesto jakostakos mezi své vrstevníky zapadal. Prostě jsem na něm kromě obvyklého teenagerského chytrolínství neviděla nic výjimečného. Až když film skončil a já si vybavila pár zásadních důležitých vět, došlo mi, jak velkou měl myšlenku. O to víc se cení, že scénář psal onen mladý zajac, co víc střílel slovy než je předem sesumíroval. Plně stačí věta: "Celou dobu jsem se litoval, cítil křivdy celého světa, až jsem zapomněl na své vlastní nemalé úspěchy. Jsem šťastný člověk." Jako bych prošla kolem zrcadla a ten pohled byl jak zásah bleskem - Změnit se dá vždycky. Začni u sebe. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)
  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)

Reklama

Reklama