Reklama

Reklama

Afghánští tanečníci

(festivalový název) (TV film)
  • USA The Dancing Boys of Afghanistan (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Bačabazi, v překladu klučičí hra, je název pro prastarý afghánský zvyk, při němž dospívající chlapci oblečení do ženských šatů tančí pro potěchu přihlížejícího pánského publika. Tradice rozšířená zejména na severu země v posledních letech vzkvétá díky bývalým armádním velitelům a vlivným obchodníkům, kteří si vytipované chlapce s oblibou kupují jako znak své prestiže. Sirotci z ulice a děti z chudých rodin se pak stávají jejich sexuálními otroky a někdy i oběťmi vražd. Exilový afghánský novinář Najibullah Quraishi se vrací do své vlasti, aby o ilegálním fenoménu natočil spolu s britským režisérem Jamiem Doranem odvážný investigativní dokument. Podaří se mu získat důvěru Dastagera, vlivného a bohatého obchodníka, který se hrátkám s chlapci oddává a dle svých vlastních slov mu prošly rukama dva až tři tisíce dětí. Díky němu se novinář účastní jedné z oslav bačabazi a je svědkem hádky o to, kdo si pohledného dospívajícího chlapce odveze večer domů. Jindy se v publiku na podobné oslavě setkává s vysokým policejním úředníkem, a dochází mu, že vymýtit barbarský zvyk v Afghánistánu nebude vůbec jednoduché. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (3)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha!!!! Tohle se nám sem valí a importuje ? Afghánci v tom žijí 1000 let! 1000 let zneužívají mimo ubohých koz a ovcí i nezletilé chlapce a tady s tím přestanou? Ne to není o homosexualitě, to je prostě o moci, zvrhlosti a zvrácenosti. Přesně jak řekl Jamie Doran o Afghánistánu. Tahle země nemá budoucnost. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jeden z nesčetných případů, kdy bezcitnost a krutost má navenek tvář všednosti a normálnosti. "Tak to chodí." Tento zvyk, o kterém jsem předtím neslyšel, jen ukazuje, že lepší odhalit vlastní ženy, než přiodívat mladé chlapce... ()

Reklama

Yotanka 

všechny recenze uživatele

Obdobné věci se dějí po celém světě, ale v zemi, ve které vládne bezpráví, a kde se prostí lidé zmítají v takové chudobě, je prostě pro BACHA BAZI adekvátní živná půda. Šílené! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama