Reklama

Reklama

Horikawa Nakatačiuri

(festivalový název)
  • Japonsko Horikawa Nakatachiuri (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Autor formálně i tematicky radikální exploze Opožděný člověk (2004) uvedené na Febiofestu 2006 ve svém novém snímku roztáčí fantasmagorický vír vyšinutých postav, bizarních konfliktů a dravé energie zasazený do okolí titulní křižovatky v Kjótu. Vyprávění o ztroskotancích, kteří mají svést bitvu proti nadpřirozeným bytostem, splétá chaotický svět z motivů starověkého okultismu i společenských prvků soudobého Japonska. Výsledkem je vrcholně osobitý portrét místa, kde se snoubí historie a mystika se zašlou každodenností. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

togaf 

všechny recenze uživatele

Divné, divné, divné. Jistě, Japonci obvykle točí divné filmy, ale to bylo divné v negativním slova smyslu. Kdybych ze zásady neodcházela z kina, tak bych tuhle podivnost nedokoukala. Jedna hvězdička za pár povedených scén. ()

Yaan 

všechny recenze uživatele

Co je nudnějšího než film, který měl být umělecký, a není? Film, který ještě navíc měl být vtipný, a není (alespoň většinou)... ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Japonský filmy všeho druhu miluju. Nečekám od nich ani logiku ani děj. Miluju chlapy s dlouhými vlasy, což mi bylo zde dopřáno v postavě Senkičiho, který povětšinou pobíhá ve sněhobílých slipech. Potud OK. Ovšem tento kousek mohl mít klidně 60x90x120x150x200 minut a bylo by to jedno. Jako koláž šíleností , které nemají konce. ()

Reklama

Reklama