Reklama

Reklama

Pětice ženatých chlapíků si tajně společně pronajme krásný podkrovní byt ve městě - ideální místo k milostným záletům a jiným nedovoleným hrátkám. Ráj na zemi se ale brzy promění v noční můru, když se v bytě objeví tělo neznámé mrtvé ženy. Je jasné, že vrahem musí být jeden z nich. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (136)

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Netradičný pokus o klasickú detektívku - kto je vrah?... Skončil len pri pokuse, nie je to žiadna sláva, ale zámer bol celkom dobrý. Z partičky piatich najlepších kamarátov sa stane partička najhorších kamarátov, hneď pri prvom momente, keď ich priateľstvo začne byt skúšané poriadnou šlamastikou (eufemisticky povedané). Ale už keď si človek myslel, že príde nečakaný a zaujímavý zvrat... tak nejaká séria zvratov skutočne prišla, ale len s veeeľmi nezaujímavým výsledkom - kde všetko zariadia prášky na spanie zamiešané v alkohole (tak stará vec, ale tu ju hlavný zaporák využíval dosť intenzívne). Proste typický film v modrých percentách. PS: Niekedy (alebo skôr väčšinou) filmovému priemyslu nerozumiem, načo je dobré, točiť ten istý film behom par rokov tri krát? Na doplnenie, toto je americký remake, holandského remaku, belgického originálu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nizozemský remake viděl,ale je to skoro rok a já už si tento model úplně nepamatoval a tato verze se prostě naskytla,tak jsem naskočil po druhé strejné řeky.Nebudu lhát,že prostě náměť je skvělý.Ono je to celkově pořád stejný.Je to až fakt divný jak stejný film může vzniknout třikrát i vlastně se stejným režisérem a u dvouch verzí hraje Schoenaerts úplně stejnou postavu Filipa.To je doopravdy už hodně náhod.Vše jsem napsal jinak už u předešlé verze a tahle je škoda,že doopravdy kopíruje i to málo co jsem si pamatoval,snad i scény jdou pomalu stejně,ještě,že pár lokací je jinak,tedy ten bazén vypadá jinak:)Nizozemská verze byla první a popravdě tahle je zbytečně další,leč ve výsledku stejná.Možná proto dám procentem jiný numero.75% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale odhadujem, že tento napínavý remake bude doslovný. Prečo nie, zaujímavý scenár sa dostal k širšiemu obecenstvu. Tým pádom ale zrejme sú opakované aj nedostatky originálu (to všetko iba fabulujem). Ak by mal film 90 minút a vystačil si s prvou pointou, nepôsobil by tak prekombinovane, ako po finálnom zásadnom odhalení. Myšlienkovo to film už nijako výrazne neobohacuje. Proste chlapi sú raz takí a ženy tiež. Loft sa odohráva vo fikčnom svete, kde stačí mať trochu peňazí a ženy sa hneď pred vami plazia po kolenách. Kto z nás by v takom svete nechcel žiť? No možno po pozretí tohto filmu a jeho zvratov, založených na vzájomných klamstvách, nikto. 70% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď dvaja robia to isté, nie to vždy to isté a keď jeden z tých dvoch robí ešte aj tretí krát to isté, tak už vôbec nie. Pretože rovnako ako platí, že dva krát opakovaný vtip, už nie je vtipom, tak aj tri krát ten istý film prestáva byť dobrým filmom. Originálny belgický The Loft je štýlový thriller videoklipového strihu o jednej vražde v tajnom apartmáne partie kamarátov, ktorý scény mení síce výhradne skrz dialógy, ale vďaka našlapnutému tempu a neustálym zvratom necháva diváka permanentne v napätí. Od samotného úvodu po prekvapivý záver zámerne metie a vytvára pútavú mozaiku vzťahov, intríg a podvodov. Rovnaký film v podaní Holanďanov sa snažil presne o to isté, ale už to bola pomerne nuda. Americká verzia vzhľadom k látke bola takmer nevyhnutná a sľubovala záruku kvality pôvodného filmu, nakoľko ju opäť dostal do rúk tvorca pôvodného Loftu. Ako to už však pri mnohých remakoch býva, zahraniční režiséri pri nich akoby stratili svoju identitu. The Loft tak postihol rovnaký osud ako mnohé remaky ázijských hororov, ktoré svojho času v neskorších dvetisícich rokoch zaplavili kiná. Mnohé z nich, prípadne ich pokračovania, dostali na starosť pôvodní režisér, ale vytratila sa ich osobitosť alebo špecifická atmosféra. The Loft tak v podstate nič nekazí, len je to po tretí raz to isté, presne to isté. S rovnakými scénami, dialógmi, ešte aj strihom jednotlivých scén. Nie je tu jedna jediná scéna, ktorý by to čímkoľvek odlíšila a ako som už spomínal vyššie oproti belgickej verzii film stratil všetku atmosféru. V americkej podobe to je taký priveľmi úhľadný thriller, ktorý ide po vopred vytýčenej, predvídateľnej cestičke až do samotného záveru na párty, ktorý je opäť efektne podkreslený hudbou ako z akčného filmu, akurát už pri ňom necítiť také napätie. Stále sa na to síce dobre pozerá, každá scéna dej posunie nikam inam, ale jediné kvôli čomu sa po tretí krát oplatí v tomto prípade pozerať to isté sú slušní herci. Keďže sa podarilo obsadiť celkom známe mená (James Marsden, Wentworth Miller, Karl Urba, Rhona Mitra ...) tak americký The Loft má aspoň v tomto jedinom značne navrch oproti predchodcom.Akurát neviem komu presne má byť táto verzia určená, Američanov takmer vôbec nezaujímala (súdiac podľa minimálnych zárobkov z kín), tí ktorí videli belgickú prípadne aspoň holandskú verziu nemajú dôvod pozerať znova na to isté a tí ktorí nevideli ani jeden Loft, tak nech rozhodne siahnu po origináli, než po ktorejkoľvek z jeho dvoch kópií. A ak to takto pôjde ďalej, tak si čochvíľa natočí každá štát svoju verziu Loftu. CELKOVO: 3* (6/10) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, 5 ženáčů svědí hůlky, tak si společně pronajmou byt, kam si vodí cuchty. Až na to, že jednou najdou v bytě mrtvou mařku, kdo to je a co s ní? Jak to skvěle začne, tak to rychle ztratí dech a něco se začne opět dít až po první hodině. A ono je to všechno jinak. Vincent (Karl Urban) tam šlóchá manželky těch ostatních. Jenže další kámoš vše tajně nahrává a když se to dozví ostatní, všechno se prolátne, nastraží na Vincenta jakože past, že on se tam se nějakou štětulí sjel a že ji podřízl. Ale policie chce důkazy. Nakonec to dopadne jakože dobře, ale... Původní filmy jsem neviděl a vidět bych chtěl, protože tohle nebylo moc chytlavé. 55% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Erik Van Looy film točil už potřetí. Belgický originál stejně jako tento snímek režíroval a u holandského remaku zastoupil režisérku Antoinette Beumer  po dobu jeji rekonvalescence. (dado.cz)
  • Film bol uvedený až tri roky po dotočení kvôli zmene distribútora filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama