Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Ronal (Pierce Gravens) je mladý muž s nízkým sebevědomím. Je opakem všech svalovců a je to slaboch. Musí však převzít odpovědnost za osud svého kmene. Zlý pán Volcatar (Lars Mikkelsen) pořádá nájezdy na vesnici a unáší postupně všechny její obyvatele. Až na Ronala. Ten je nakonec nucen vydat se na dobrodružnou cestu, aby zachránil celou svou osadu. K výpravě se také přidávají další osoby. Alibert, Zandra nebo Elric. Všichni se pak snaží vyřešit vzniklé problémy a zachránit vesničany. (Terva)

(více)

Recenze (53)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

svěží oplzlost a humor se sem tam netrefí do mého vkusu (parodie na Pána Prstenů, kupříkladu, nebo záchodové fórky) .. Což je ovšem tohoto filmu problém nejmenší, neboť vtípky samotné i všechno ostatní jede jenom na půl plynu, někdo měl ve scénáři prudce dupnout na pedál a hravě zneužít prostor, který se tvůrcům nabízel, jelikož možností natočit parodický fantasy animovanej film pro dospělého diváka nebude moc ani v Norsku... Pro mě další Skandinávské, animované zklamání po Metropii. Některé technické nedokonalosti ignoruju, jednak proto, že jsem se sem tam slušně pobavil, druhak proto, že scénář je mrven víc než stránka technická. Lepšímu dojmu dopomohla titulková písnička s kostlivým bratránkem Edieho od Iron Maiden ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Slabota, čekal jsem že dánský animák inspirovaný zábavně kýčovitým glam metalem bude jakkoliv nekorektní, originální a buransky vtipný. Místo toho ale tvůrci vytáhli základní příběhové schéma použité v 99% jiných dětských animáků a naroubovali svůj film na něj. Takže Ronal je slaboch který někam jde s rádobyvtipným týpkem, drsnou ženskou a aspoň trochu originálním teplým elfem aby vysvobodil svojí vesnici, pomstil smrt kohosi na vozíčku a zabil strašlivou příšeru, vše předvídatelné do nejmenších detailů a povětšinou zoufale nudné. Díky tomu vznikl film, který se tváří jako že je určený pro dospělé, zároveň je však humorem i čímkoliv jiným očividně zaměřený na malé smrady. Přitom prvních pár minut, do útoku temných zrůd odkudsi z daleka, stejně jako trailery vypadalo nadějně. Asi jsem si měl dříve všimnout podtitulu Babes, balls and muscles in 3D for the whole family! ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla pohádka po grafické stránce lepší, neváhala bych dát za pět hvězd. Je originální, vtipná a kdo pozorně sleduje, najde na pozadí spoustu skrytých vtípku navíc, které nás provázejí nenápadně celým filmem. Pohádka se nebojí jít z dobou a nebere si servítky, ale pro vaše malé princezny to nejspíš nebude. Často se v ní setkáme se sexuálním podtextem a užijou si jí spíš pubescenti a dospěláci. Viděno v rámci Zahraniční výzva 2015 / Dánsko ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ja som sa príjemne pobavil. Ako vidím, Dáni vedia robiť komedionálne animáky (Kurt strašne zuří, Terkel má problém, ...). Na tomto som sa veľakrát nasmial - párodia mu sedí výborne. Animácia nie je síce svetová a pojatie je až príliš sexistické, ale ostatné veci sú veľmi dobré spracované. Hodnotenie: 85% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Finální song "Big balls, hairy balls, hard balls, hot babes, hairy babes, yummy babes, yummy balls and oiled muscles, too." shrne asi dohromady všechno :) První upoutávky vypadaly dobře, ale film mě nakonec až tak nevzal, začátek byl oukej a líbilo se mi, jak se to skvěle trefuje do Barbara Conana - ani ne tak postavou chcípáka Ronala, jako tím, že Cran byl smrtelně raněn a 7 dní krvácel a pak prostě zaklepal bačkorama atd. :) Prostě nápad cool, provedení ok, vyznění... kdybych si to pustil k žehlení, asi by mi to vůbec nevadilo. Animace mi přišla krapet zastaralá (přece jen třeba na řasách Zandry to horší renderování bylo docela poznat), jinak režie ok, ale žádný nápad mě tam nijak výrazně neoslovil. 60%. P.S. Mám takovej pocit, že Švédi by tenhle film udělali líp, přece jenom Dánové jsou na tohle asi málo hardcore vikingové :) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama