Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Ronal (Pierce Gravens) je mladý muž s nízkým sebevědomím. Je opakem všech svalovců a je to slaboch. Musí však převzít odpovědnost za osud svého kmene. Zlý pán Volcatar (Lars Mikkelsen) pořádá nájezdy na vesnici a unáší postupně všechny její obyvatele. Až na Ronala. Ten je nakonec nucen vydat se na dobrodružnou cestu, aby zachránil celou svou osadu. K výpravě se také přidávají další osoby. Alibert, Zandra nebo Elric. Všichni se pak snaží vyřešit vzniklé problémy a zachránit vesničany. (Terva)

(více)

Recenze (53)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Terkel žádná sláva, Cesta na Saturn geniální a Ronal opět sklouzává do průměru, tentokrát proto, že nebyl vtipný. Příběh jako takový je tuctová podívaná, kde se stane přesně to, co člověk očekává a bohužel se nekoná prasácký festival dementních fórů, takže docela zklamání, i když jsem si sliboval hodně. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ja som sa príjemne pobavil. Ako vidím, Dáni vedia robiť komedionálne animáky (Kurt strašne zuří, Terkel má problém, ...). Na tomto som sa veľakrát nasmial - párodia mu sedí výborne. Animácia nie je síce svetová a pojatie je až príliš sexistické, ale ostatné veci sú veľmi dobré spracované. Hodnotenie: 85% ()

Reklama

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Slabota, čekal jsem že dánský animák inspirovaný zábavně kýčovitým glam metalem bude jakkoliv nekorektní, originální a buransky vtipný. Místo toho ale tvůrci vytáhli základní příběhové schéma použité v 99% jiných dětských animáků a naroubovali svůj film na něj. Takže Ronal je slaboch který někam jde s rádobyvtipným týpkem, drsnou ženskou a aspoň trochu originálním teplým elfem aby vysvobodil svojí vesnici, pomstil smrt kohosi na vozíčku a zabil strašlivou příšeru, vše předvídatelné do nejmenších detailů a povětšinou zoufale nudné. Díky tomu vznikl film, který se tváří jako že je určený pro dospělé, zároveň je však humorem i čímkoliv jiným očividně zaměřený na malé smrady. Přitom prvních pár minut, do útoku temných zrůd odkudsi z daleka, stejně jako trailery vypadalo nadějně. Asi jsem si měl dříve všimnout podtitulu Babes, balls and muscles in 3D for the whole family! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

svěží oplzlost a humor se sem tam netrefí do mého vkusu (parodie na Pána Prstenů, kupříkladu, nebo záchodové fórky) .. Což je ovšem tohoto filmu problém nejmenší, neboť vtípky samotné i všechno ostatní jede jenom na půl plynu, někdo měl ve scénáři prudce dupnout na pedál a hravě zneužít prostor, který se tvůrcům nabízel, jelikož možností natočit parodický fantasy animovanej film pro dospělého diváka nebude moc ani v Norsku... Pro mě další Skandinávské, animované zklamání po Metropii. Některé technické nedokonalosti ignoruju, jednak proto, že jsem se sem tam slušně pobavil, druhak proto, že scénář je mrven víc než stránka technická. Lepšímu dojmu dopomohla titulková písnička s kostlivým bratránkem Edieho od Iron Maiden ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě blbina, jejímž největším mínusem paradoxně ani není oplzlost a vulgarita (vlastně je velmi osvěžující a kouzelně absurdní pozorovat animované postavičky, které hlásí "What the fuck?!"), jako spíše nezvládnutí zcela základních věcí, kterými jsou třeba záběrování nebo střih. Díky tomu, v kombinaci s objektivně výrazně slabší animací působí Ronal neohrabaně, scéna souboje s létajícími potvorami je vyloženě nezvládnutá a podobných, více či méně do očí bijících lapsů je ve filmu vícero... Na druhou stranu výrazně lepší než Terkel má problém.... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama