Reklama

Reklama

V tátově stínu

  • USA Being Flynn (více)
Trailer

Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností? V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (67)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímok vznikol podľa poetických memoárov skutočného Nicka Flynna a obom hlavným predstaviteľom ponúka vďačné dramatické úlohy. Zvlášť Robert De Niro si užíva svoju ďalšiu postavu taxikára s averziou k černochom a záchvatmi násilného hnevu. Jeho herecký partner Paul Dano patrí napriek svojej mladosti k vyhľadávaným charakterným interpretom a svoje kvality dokazuje aj v tejto úlohe. Ale ostatné zvučné mená moc priestoru nedostali, napríklad moja obľúbená Julianne Moore bola dohromady na plátne ani nie 2 minúty. Škoda, ale ako jednohubka to fungovať môže. Film sprevádza nekonvenčná hudba britského speváka Damona Gougha, známeho pod umeleckým menom Badly Drawn Boy. Je to veľmi smutná snímka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda že za to Robert ještě trochu nevzal a nevplížil se do role Taxikáře po skoro 40 letech. Takhle film nudí unylou režií a příběhem, který je zpracován naprosto nezajímavým způsobem. Neříkám, že dané téma je kdovíco skvělého, ale taková herecká sestava by si s touhle látkou vcelku snadno dokázala poradit. Robert nám stárne a už si téměř nevzpomínám, kdy hrál v něčem co by stálo za řeč. S jeho kariérou to začíná trošku vypadat jako s postavou Jonathana Flynna. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

De Niro je úžasná osobnosť. Dokázal to už v rôznych hrách a filmoch. Po dlhšom čase som opäť zhliadol film, v ktorom mi dokázal, že patrí medzi úzku skupinu doslova nadpozemských hercov. Fakt ten chlap čo rola, to úžasné predstavenie. Jeho výstupy sťaby veľkého spisovateľa a pritom skrachovaného bezdomovca sú graciózne. Dano mi zo začiatku príde ako nesympatický trtko, ale po čase sa jeho postava vyprofiluje a na konci som s ním už aj sympatizoval. Film nám krásne ukáže ako ľahko sa človek v súčastnom svete môže dostať na kolená. Ide nám doslova po emocionálnom a sociálnom krku. A inak ako čerešníčka na torte je tu famózny výkon Olivie Thirlby. Táto kočka má pred sebou veľkú budúcnosť. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Zklamání i překvapení zároveň. Nebudu zastírat, že mě k filmu přivedla Julianne Moore, jejíž role však opravdu marginální, byť pro příběh důležitá. Celá tíha hereckého představení tak leží na sebe samého hledajícím Paulovi Danu a jeho téměř neznámému otci Robertu De Nirovi. Zatímco otec, Jonathan Flynn, je bijec a jde si přes všechny útrapy života za svým snem být nezapomenutelným spisovatelem klasikem, syn Nick v sobě otcovu zarputilost ne a ne najít a místo toho se ubírá k některým temnějším stránkám své osobnosti. Nevím, zda je Dano tak špatný herec, ale rozhodně působí velmi nesympaticky a vlastně i poněkud nevěrohodně. To samo o sobě podráží filmu nohy tak mocně, že i výborné De Nirovo ztvárnění své sebevědomé a pro všechno na svět nas*ané postavy vnímáte spíše jako duhu v pozadí. Solidní námět má pak drobné nedostatky rovněž ve scénáři a příliš neoslní ani svým vizuálem. Co bych ale vytkl ze všeho nejvíc, je postrádání emocí. Netoužím po patosu, který by se zde nabízel, ale solidní drama, jímž Being Flynn mohl být, je Weitzově zpracování velmi vzdálené. Přesto film nemůžu zatratit. Pro jeho několik velmi podnětných myšlenek, kouzelnou Julianne Moore a skvělého De Nira si alespoň pro mě zaslouží pozitivní poloviční hodnocení. (50 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uplne nechapem to nizke hodnotenie tohto filmu. Asi ludi prilis nezaujal pribeh, ale aspon nesporne kvality samotneho filmu mohli ocenit. No co uz. Mna uplne nadchol aj pribeh, co ma vlastne celkom prekvapilo, lebo rozobera vztah otca a jeho syna, co je tema, ktora ma bezne prilis neberie. Do velkej miery za to môze obsadenie dvoch najlepsich hercov svojej generacie. Osvedceny matador De Niro tu po dlhsej dobe dostal prilezitost znova naplno vyniknut a v ulohe luzra, ktory si neustale nahovara aky je uchvatny spisovatel a postupne padne na uplne dno az sa z neho stane bezdomovec, podava sthrujuci vykon. Aj napriek vsetkym tym srackoidnym komediam dokazuje, ze stale patri medzi herecku spicku. No a druhy herecky koncert predvadza nenapadny herec Paul Dano, ktory si starostlivo vybera svoje ulohy a dokazuje, ze vie drzat krok ci uz s De Nirom alebo aj Daniel Day-Lewisom vo filme za ktory dostal Oscara. Tentoraz hra cloveka, ktory sa nevie zmierit so svojou minulostou a stale sa v zivote hlada. Z ostatnych stoji za zmienku aspon nadherna Olivia Thirlby. Cele je to perfektne napisane a zrezirovane, takze ja som z filmu stale nadseny aj po druhom pozreti. Mozno trochu necakane pôsobi dokonaly happyend, ale obcas dobre padne, ked sa nejaky smutny film skonci dobre. 9/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Počas prestávky medzi natáčaním jednotlivých scén sa Robert De Niro v kostýme vybral do hotela The Greenwich, ktorého je spoluvlastník. Ochranka ho však nespoznala a nepustila dovnútra. (m.a.t.o.)
  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Pôvodný názov filmu mal byť Another Bullshit Night in Suck City. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama