Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film. Když si nepřečtete obsah filmu a budete očekávat zajímavé a originální drama, tak budete naštvaní. Jedná se totiž o dost zvláštní příběh, na který se musí hned při prvních minutách přistoupit. No a když se to nepovede, tak je to v hajzlu. A já to fakt nedal. Nápad mi přišel vysloveně debilní. Nečekal jsem, že to bude až tak dementně mysteriózní a tajuplný, jaké to ve skutečnosti je. I ta rodina byla jak z nějakého bláznivého cirkusu. Jejich jednání bych kolikrát chtěl mít. Přál bych si všecko řešit jednoduše, prakticky, aby to bylo ku prospěchu jenom mě. No a nejhorší na tom celém filmu je asi to, že jsem v tom nepochopil ani tu nejtitěrnější myšlenku, kterou by takovejhle film měl mít. Nic, vůbec nic. Prostě jenom nápad, nesmysl, natočený docela dobře, a hotovo. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Malý Timothy. Dítě, které přišlo na svět za jediným účelem, dodávat naději a inspiraci. A pokud na tu myšlenku přistoupíte, čeká vás ohromně příjemný rodinný film, který se nesnaží dojmout za každou cenu. A odpusťte mi můj sentiment, ale s všudypřítomným nazlátlým listím připomene, jak může být podzim krásný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Cindy (pořád krásná Jennifer Garner) a Jim (Joel Edgerton) jsou manželé, kteří se už dlouho snaží o miminko. Zjišťují však, že přirozená cesta nebude v jejich případě tím řešením, které budou moct využít. budou se muset poohlídnout po jiných řešeních. Jenže ani jiné cesty se nezdají schůdné. A tak jeden večer, kdy už toho mají skutečně dost, si sepíšou všechno, jak by mělo jejich dítě vypadat, co by mělo umět, jak by se mělo chovat. Dají to do krabice, kterou zakopají na zahradě u svého domu. Pak najednou začne pršet. Světe div se, ze země něco leze! Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/neobycejny-zivot-timothyho-greena-2012.html ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc milý příběh, který je objektivně na dobré čtyři hvězdičky. Jako fantasy fanatika mě ovšem uhranula ta mysteriózní linka, která z toho najednou udělala o level lepší zážitek. Vlastně to bylo velmi prosté a přímočaré, ale díky špičkové režii z toho tvůrci dokázali vymáčknout haldu emocí, které jsem tedy rozhodně nečekal. 90% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů kde je síla prožitku přímo úměrná toleranci diváka k patosu. U mě obvykle není moc vysoká, a tahle naivní pohádka z tradičních trumfů vytáhla akorát povedený hudební motiv a zajímavou zápletku, takže opravdovost prohrála technickým K.O. ještě někdy před polovinou. Režisér promrhal potenciál jenž se mu nabízel. Jediné emoce na plátně předvádějí polohysteričtí rodiče - zbytek je prakticky sterilní. Timothy se sice narodil s roztomilým obličejem, ale to je tak asi všechno. Křečovitě si drží stále stejný výraz, a o přirozenosti jeho herectví se vůbec nedá mluvit. Odd Life of Timothy Green je falešnými emocemi přepálený sluníčkový film, zoufale toužící být kouzelným, ale přitom je téměř trapným. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama