Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Animovaných filmů, které by si braly do úst distopii, je pomálu. Zde realistické, jen co se kácení stromů týče (což je bohužel i otázka současného světa). Ale jinak ujeté, svérázné, ale sympatické. Film mě bavil od začátku do konce a i když si nemyslím, že jde o kdo ví jak přelomové, nebo geniální dílo, své poselství podal. Jen těch hudebních vložek mohlo být méně - obecně je nemusím. Ale jinak příjemné pokoukání, které člověku rozzáří i pochmurný, podzimní večer. 70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Prilíš agitačný animák, ktorý prvoplánovo pred nás predostiera enviromentálne "chúťky". Keby to bolo aspoň zabalené do vtipného hábu - bohužiaľ, pousmial som sa maximálne 2-3 krát. Animačne to bolo ok, aj keď so zvieratami by nebolo na škodu pohrať sa viac. A tá enkláva nekonečných piesní? - nehovorte, že toto deti žerú. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $214,030,500Tržby Celosvetovo $350,609,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,416,167 //počet predaných kusov 2,400,691Tržby za predaj DVD v USA $79,055,608 //počet predaných kusov 5,032,547║ Pekne farbistý gýč samozrejmí pre štýl rozprávok od Dr. Seuss', z pôsobivou muzikálovou atmosférou, zaujímavým morálnym ponaučením, videl len v Českom dabingu, som zvedavý na Slovenský dabing. /70%/ ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Když na začátku začal recitovat , říkala jsem si ,, Pane bože , další recitovaná hovadina jako Horton ,, pak asi 10 minut zpívali , to už mě brali mory a marně jsem uvažovala , jak tohle to vydržím dokoukat až do konce . Pak už se na to , ale jakž takž koukat dalo . Pohádka celkem hezká , podtext ekologický , zvířátka roztomiloučká až hrůza a vtipné úplně minimálně .Mám za to , že líbit se bude spíš malým dětem . ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bídný animák. A to mám přitom kreslené filmy hodně rád. Lorax se ale dost nepovedl. Děj byl okopírovaný ze sta jiných filmů, takže člověk přesně věděl co se kdy stane a jak to všechno skončí. Něco takového bych možná ještě odpustil, ale k tomu to bylo velmi nevtipné a navíc ošklivě naanimované, takže nakonec podprůměr. 35% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama