Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Herecky geniálne, Alicia Vikander minimálne na Felixa, ale príbeh, jeho stavba (vedľajšie postavy bez akejkoľvek psychológie) a najmä nešťastné rozuzlenie devalvujú strhujúce výkony ústredného dua. Nevyrovnane zaujímavý debut s príchuťou severu, s teplákovkou a igelitkou čoby zapamätateľným trademarkom. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento film jsem shlédl na doporučení oblíbených uživatelů a byla to trefa do černého. Sice se jedná o drsné existenciální drama, ale je podáno velmi přesvědčivě a dokázal jsem s hlavní hrdinkou plně soucítit a pochopit její konání. Film výborně předvádí silný vliv hudby na člověka a Mozartovo Requiem dokonale pomáhá dotvářet silnou emocionální atmosféru, která snad mine jen cyniky. Pro své pomalejší tempo si ho však užijí asi jen artově vyzrálejší diváci. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

On ji chtěl jenom využít, ale ona chtěla být využívána dál. Nejspíš věřila, že když se dostane mezi tzv. lepší společnost, i lidé v ní budou lepší.... Alicia Vikander celý film vytáhla svým výkonem nejméně o jednu hvězdu nahoru, její Katarina každou chvíli mění výraz, jednou je naivní, plná očekávání, aby v příští vteřině byla zadupaná, nešťastná, doufající a každé hnutí mysli jí musíme věřit. Samotný film ale trochu nešťastně kazí začátek a konec, začátek proto, že holka, která to dělala ve městě s každým, bude pravděpodobně otrlejší a konec proto, že....měl skončit o chvíli dřív. Nevěřím totiž, že za daných okolností byl možný návrat. Když jednou vstoupíš do řeky, vždycky se namočíš. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí snímek. Odhodlání, jaké měla Katarina, by se mi taky hodilo a jít přes mrtvoly se asi vyplatí. Herecký výkon, jak hlavní představitelky, tak dirigenta bylo na nejvyšší možné úrovni a hlavně role byly zahrány přesvědčivě a reálně. Neuvěřitelnou hudbu, kterou posloucháte většinu stopáže, nebudu ani zmíňovat. Nepopsatelný zážitek. Bůh žehnej severské kinematografii. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu hodnocení mi Milovaná nepřijde tak zručně natočená jako druhý kousek od Langseth - Hotel. Oba z velké části fungují hlavně díky bezchybnému a poutavému výkonu Aliciy Vikander, ale tady je lehce slabší námět i zpracování. Každopádně slušně zvládnuté drama, ale spíše než režisérka/scenáristka a každý jiný, se tu dá chválit hlavní herečka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Hlavnú predstaviteľku Aliciu Vikander na rolu pripravoval režisér dva roky, ešte pred začiatkom nakrúcania. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)
  • Alicia Vikander vyhrála cenu Guldbagge, švédskou obdobu slavných Oscarů, a to za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (ellegrey)

Reklama

Reklama