Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér, scénárista, herec, politolog amatér – to všechno byl Ladislav Smoljak. Svého celoživotního přítele představí Zdeněk Svěrák. A kromě kolegů a přátel zavzpomíná i jeho syn David. Proč stál jeden z otců Járy Cimrmana na jevišti i pouhých devět dní před svou smrtí? Prozradí Dáda Patrasová, jestli byl legendární režisér, herec a scénarista také pověstný Don Juan? Co se dělo v zákulisí vzniku filmových hitů Trhák, Vrchní, prchni, Na samotě u lesa a Marečku, podejte mi pero? Na Ladislava Smoljaka kromě kolegů a přátel zavzpomíná i jeho syn David. Navíc exkluzivní a nikdy neodvysílaný rozhovor s Ladislavem Smoljakem z doby, kdy si začal stěžovat na zdravotní potíže. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (9)

Paity 

všechny recenze uživatele

Ladislav Smoljak je skutečně velikým pojmem v české, respektive československém filmu a divadle. Co by režisér a scénárista vytvořil se Zdeňkem Svěrákem patrně nejproduktivnější scénáristickou a režisérskou "buňku" v dějinách československého a českého filmu. Ještě za desítky let se budou jeho filmy vysílat a lidé se na ně dívat a smát se. Proto si myslím, že on se svým životem rozhodně může být více než spokojen. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Motejzík tomu dal zabrat zmatečný střih notoricky známé ukázky, neschopnost klást jiné otázky, a komentář jak by smet... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky přátel a kolegů na výraznou uměleckou osobnost dobře vykreslují filosofii Ladislava Smoljaka. 69%. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji všem, kteří milují pana Smoljaka, Uhlíře a vůbec všechny, kdo mají rádi nejen Divadlo JC, ale také tvorbu jednoho z největších českých komediálních géniů několika generací. Pamatuji si, co pan Smoljak řekl panu Svěrákovi, a sice že dobře napsaný text nepotřebuje dobré herce. 85% = 4/5 ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Smoljak nebo Svěrák? Jednoznačně Smoljak. Svěrák to prohrál na celé čáře svojí maligní povahou a havlismem. To z tohoto dokumentu docela dobře vysvítá, protože možnost žvanit už má jen Svěrák. Zajímavé bylo i setkání se Smoljakovou můzou (píchal ji? Asi jo.) Dádou, a pozorování toho, co zbylo, když se vytratil sexappeal. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto spomienkové dokumenty , no tento ma bavil aj preto, že bol o umelcovi, ktorého strašne uznávam... 85%. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

No Tajemství : Nic nového jsme se nedozvěděli, pořád dokolečka to, co už mnozí zpracovali. Řemeslně jedna velká obyčejná reportáž. Obsahově klenot českého filmu a divadla... ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Super dokument o panu Smoljakovi, polobohu českého humoru. Rozhovory s lidmi, které bych nečekal a kteří mi udělali radost, nejvíce samozřejmě pan Svěrák, poloježíš českého humoru. 80%. ()

subic 

všechny recenze uživatele

DAlší z řady tohoto seriálu ještě z předsoukupovského Barrandova. A tyhle dokumenty jsou vesměs povedené, navíc vzpomínají ti, co už tu dneska také nejsou. I když tu vzpomíná hlavně kdo jiný než Zdeněk Svěrák. ()

Reklama

Reklama