Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vendeta nejlépe demonstruje, jak propastný je rozdíl mezi místní a zahraniční kinematografií. A nechci hned poměřovat s Hollywoodem, ať jsme spravedliví, vezmeme coby měřítko třeba kinematografii skandinávskou, která je často a ráda žánrově i tématicky Vendetě podobná. Narozdíl od severských krimi si ale Vendeta na surovost jen hraje, co Seveřané zobrazí explicitně, o tom se ve Vendetě jen mluví a násilí je víceméně obsaženo jen ve verbální rovině. Téma je sice zajímavé, rozhodně by si ale zasloužilo mnohem promyšlenější projekt. Tohle bylo zjevně šito horkou (debutantskou) jehlou. A navíc je to celé tak pitomé, scenáristicky úplně odfláknuté, jednání postav nelogické a k neuvěření, herecky špatně zvládnuté, to zvlášť u dětských herců. Když pak lesník jede na opačnou stranu než běží doktor mstitel a oba doběhnou k téže chatě, začalo mi připadat, že celá ta variace starozákonního moudra o oku a zubu je jen ztrátou času... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No teda, tak to jsem nečekal. Ondřej Vetchý jako Horseman ? Ano a s přehledem. Po všech těch přeborech a starostováních ve vesnicích roku, kdy jsem začínal mít strach zda se nezabydlel napevno v provinčních postavách konečně zase ,,chlapská" role . Tohle je opravdu hodně husté drama v kulisách podzimního lesa, opuštěné fabriky a lomu. Už jen ten sám studený podzim a foukání větru vám nahání husí kůži. Ondruš si vystačil s minimem herců, typově perfektně zvolených. Bylo by sice pár drobných vítek k výkonům omladiny, ale nikdo učený z nebe nespadl. Vendeta je rozhodně zajímavou záležitostí, která stojí za vidění. V našich zaprděných vodách je to štika v rybníce a cením si odvahy producentů. Nenudil jsem se ani chvilku. * * * ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Pochmurně zarostlý Vetchý se konečně přestal připitoměle hihňat a začal hrát zlýho chlápka. Jenže tomu jaksi schází věrohodná zápletka. Proč by někdo tahal kámošku někam do barabizny v pusté prdeli, aby jí tam mohli prcat kámoši, z nichž jeden je nějaká kudrnatá buzna a druhý šikanovaná vepřová tlama? Vždyť by stačilo jen trochu přidat a svlečna by mu lezla do trenek sama. Kaiser pěkně zakulhal, ale jinak nic moc, a kreace Chmely a Taclíka jsem nějak nepochopil. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hle, jak i s notně tupým scénářem lze dosáhnout zdařilého výsledku, který u mne získává body navíc díky osobě režiséra, kterému se podařilo zpatvořit fungující cosi, které je u nás v posledních letech dosti nevídané (ať už jako detektivka, nebo jako thriller) a osvěžující, hereckou skvadrou taktéž podpořeno v dobrou žánrovku. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Plus k dobru za občasnou naléhavost, jinak bída. Postavy se celý film chovají přesně podle potřeb scénáře, herci nepřesvědčiví a co mě nejvíc sere, je, proč ten film není aspoň trochu odvážný, když už i u nás mohou vzniknout podobné žánrovky. Zkrátka sázka na jistotu, jejíž každý záběr jsme už někde viděli minimálně 400x (francouzské thrillery) a to vždy lépe. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Vendeta znamená v italštině krevní mstu. Jedná se hlavně o spor mezi rodinnými klany. (Coldrex)
  • Samotné natáčení trvalo pouhé tři týdny. (AngelusCZ)
  • Role jednoho z policistů byla psaná přímo pro Igora Chmelu. (PinokKio)

Reklama

Reklama