Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Skupině přátel se povedlo z mikrovlnky vyrobit zařízení, z něhož lze posílat zprávy do minulosti. Zatímco provádějí své experimenty, organizace SERN, která se sama zajímá o cestování v čase, skupinu vypátrá a hrdinové si musí dát pozor, aby se SERN nezmocnil jejich zařízení nebo jich samých. Anime je adaptací interaktivního sci-fi románu pro herní konzoly. (Janko666)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (63)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Časem cestující zápletka je nadmíru povedená a to zejména její zkušeně přesné dávkování v průběhu 24 epizod bez jediného hluchého místa. To co Steins;Gate posouvá mezi špičku jsou však prvotřídní dialogy a díky tomu dobře využitý prostor pro práci s charaktery. Navíc je to všechno namíchané tak, že je to chytlavější než chřipka. ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, ktoré nie je len o technických objavoch a vede ale o formovaní charakterov, ich vzájomných vzťahov a bežných každodenných úkonoch. Koncept cestovania v čase je v Steins; Gate podaný nezvyčajným spôsobom a to hlavne motiváciou hlavných postáv meniť minulosť nie pre dobro sveta ale pre ich vlastné potreby. Avšak zákony kauzality platia v každom prípade, takže i zdanlivo malé priania spôsobujú veľké zmeny vo vývoji najdôležitejšieho zámeru charizmatického hlavného hrdinu, ktorý sa miestami dostáva až za hranicu jeho vízie seba samého ako "mad scientist". Dialógy sú čiastočne poňaté s veľkou dávkou sentimentality, čo je typicky japonské ale nepovažujem to za závadu. Vizuálna stránka anime je skutočne skvelá. Prepracované pozadia s čistou nepestrou farebnosťou, krásnymi kompozíciami a zábermi z mnohých uhlov, to všetko robí obraz veľmi zaujímavým. Steins; Gate je anime na úrovni. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ale příšerné zpracování – tak nějak bych mohl ve zkratce popsat Steins;Gate. Kdyby mi někdo řekl, že se do jednoho anime nacpe otaku kultura, deprese, paranoia, CERN, cestování v čase, severská mytologie, romantika, aspekt kawaii, thriller a i nějaké transgender téma, asi bych si pomyslel, že to bude nějaká příšerná pubertální slátanina, kterou půjde jen těžko brát vážně. Jenže světe div se – ono to k sobě pasuje nečekaně dobře a jde to brát vážně. Pasuje to k sobě věru hezky, zejména cestování v čase je zpracováno zajímavě, jenže… když je takovýto koktejl dávkován tempem zdechlého hlemýždě, prokládán nesčetnými scénami úplně o hovně a častým scenáristickým blouděním ve slepých uličkách, vychází z toho ukrutná nuda, u které mi trvalo téměř rok, než jsem těch 24 dílů konečně dokoukal. Často čtu, že první díly jsou nudné a teprve pak to dovede chytnout. Já u sebe pozoroval zvýšený zájem až někdy okolo 12. dílu, což je u 24dílného anime sakra pozdě, přičemž po něm se pro velký úspěch znovu servírovala prvotřídní nuda a až posledních pár dílů celkový dojem trochu vylepšilo. Jsem přesvědčen, že osekání délky na polovinu a odstranění některých prakticky zbytečných postav (mám na mysli především Feris s Lukou) by pomohlo a mé hodnocení mohlo být úplně jinde. Takto je to přesně na pomezí 2* a 3*, ale když si vezmu, jakým anime z podobného ranku jsem dal 3* (například mnohem záživnějšímu Boku dake ga inai mači nebo Jodžóhan šinwa taikei), tak zde nemůžu dát víc než lepší 2*. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trochu zmatené, moc jsem nechápala, o co jde, přišlo mi, jako by se začalo někde od prostředka, a ne od začátku. Naštěstí na konci do sebe všechno pěkně zapadlo a bylo srozumitelně vysvětleno. Takže bych skoro řekla, že vyloženě začátek vlastně není kvůli všem těm změnám v čase. Cestování v čase (a manipulace s ním) jako takové je originální a mělo by zabavit i ty, kteří na tohle téma viděli tucty příběhů a hledají něco nového. ----- Příběh mě začal bavit tak od třetí epizody a nadšení pro věc vrcholilo někdy kolem šestnácté epizody. Pak jak došlo na napravování změn se příběh rozmělnil, rozbředl a brutálně zpomalil, taky se nahromadilo moc komediálních prvků. V jednu chvíli pro mě bylo i dost těžké přimět se k pokračování, ale zase ty dvě poslední epizody za to přecejenom stály. ------ Až na Makise Kurisu a Suzuhu Amane mě nebraly postavy – ne že by mě štvali celou dobu, ale v některých momentech zejména Okarin a Mayuri byli celkem otravní. Ještě mě fascinovalo to, jak se o pokusech v laboratoři postupně dozvídalo čím dál víc lidí, a přitom trvalo tak dlouho, než tam někdo vpadl anebo se to začalo šířit veřejně. A když byl Okarin tak paranoidní, jak to, že nikdy nezkusil tu laboratoř nějak zabezpečit? Mrzelo mě i, že se furt mluví o SERNu, ale reálně z něj nevidíme nic kromě těch hacknutých dokumentů. Všechno se odehrávalo jen v úzkém okolí laboratoře, ani do té budoucnosti jsme se nepodívali. ----- Celkově tedy za čtyři hvězdičky, seriálu by určitě prospělo méně epizod a rozšíření děje na víc míst. 7/10 ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Na "šialeného vedca", ako sám seba rád nazýva, si treba zvyknúť, no ostatné postavy sú veľmi sympatické už od začiatku... Okrem jedného hackera sa okolo neho vlastne točia samé dievčatá a jeden chlapec (ktorý sa však tiež podobá na veľmi pekné dievča), všetci okolo 18 rokov... Sprvu je ten motýlí efekt spôsobený posielaním správ do minulosti veľmi mätúci, ale stačí si počkať na neskoršie časti, v ktorých sú chýbajúce súvislosti veľmi pekne doriešené, šialeného vedca ste si už obľúbili a s úsmevom čakáte na jeho už neodmysliteľné hlášky a ste zvedavý ako to celé dopadne... ()

Galerie (410)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je adaptací stejnojmenné mangy ilustrátora Sarachiho Yomiho, která začala od 26. 9. 2009 časopisecky vycházet v magazínu Monthly Comic Alive, aby na ni v magazínu Monthly Comic Blade o několik měsíců později navázala série druhá ilustrovaná Kenjim Mizutou s podtitulem "Bōkan no Rebellion". (Conspi)

Reklama

Reklama