Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chytrá dánská komedie líčí osudy Christiana, majitele upadající vinotéky, kterému se hroutí nejen živnost, ale i manželství s Annou. Ta odjela do Buenos Aires a jako úspěšná manažerka fotbalového klubu žije luxusní život po boku o mnoho let mladší argentinské fotbalové hvězdy. Christian se ale nehodlá tak snadno vzdát. Se svým šestnáctiletým pubertálním synem nasedne do letadla a rozhodne se pod záminkou vyřízení rozvodových papírů získat Annu zpět. Zdánlivě poklidný výlet se promění ve strhující jízdu, ve které nechybí víno, fotbal a tango. Podaří se Christianovi pokořit argentinského hřebce? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hrozná kravina. Taková jako temperamentní pocta jižanské krvi a argentinské kultuře, ve skutečnosti film plný prkenně inscenovaných klišé, afektovaných idiotů a naprosto do ztracena vyznívajících motivů (starý vinař). Navíc snůška povrchních stereotypů bez realismu i magie. Madsen je strašně snaživý, ale komedie vyžaduje lehkost, ne úpornou snahu o pestrost a otravného vypravěče, který doříkává to, co na plátně nefachá. Tohle je čistej filmovej malbec. Navíc ne zrovna kvalitní. ()

Brumlak 

všechny recenze uživatele

Člověk jde na severský film a ono to celé se odehrává v Argentině. Ano, pokud chcete melancholii, sníh, tmu a další propriety severních národů, tak prosím nepouštět. Moc se toho nedočkáte. Dočkáte se temperamentu, slunce, vína a švábího tanga. A také se zasmějete. A k filmu je záhodno si otevřít červené víno, nejlépe Malbec. Když ne během, určitě na něj dostanete chuť poté. ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dle traileru by jeden očekával boj o lásku, fotbal a atmosféru života Buenos Aires, ale mně se dostalo jen pohledu na sex každého s každým, pár televizních záběrů na fotbalové hřiště a umělých scének s údajnými obyvateli tohoto jihoamerického města, kteří se chovali jak loutky podle představ danského scénáristy a režiséra v jedné osobě – to vše hodně prokládané vatou, čili něčím absolutně nepodstatným, pomalým a dlouhým, co natáhne film do celovečerní stopáže. Jednu hvězdičku ale nakonec dám – za ten moudrý konec. Vstupovat podruhé do stejné řeky znamená točit se v uzavřeném kruhu. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

SuperClásico mi přišlo jako dost dynamicky temperamentní dílo, které v mnoha scénách hodně kontrastovalo. Láska X osamocenost, naděje X bezmoc, atd. Těch kontra tam bylo dost a bylo vidět, že se nejedná o nějaký americký film, ale něco charakterově jiného. Děj byl také všeříkající, nejdříve jsme tušili, že si jede Christian do Buenos Aires zpět pro svou manželku, nakonec se z toho vyklubal takový neutrální konec. Tomuto filmu dávám 60% - průměrné tři hvězdy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh, u ktorom bol scenáristom pán Život! Ja si osobne myslím, že s takým príbehom a problémami, ktoré prezentuje, sa Bohužiaľ často stretávame. Škoda, že réžia a účinkujúci neboli vo väčšej harmónii. PS. Scéna „Christian+vaňa+pokojská“ je parádna. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Film byl navržen na Oscara americké Akademie filmových umění a věd v kategorii nejlepší cizojazyčný film, avšak do konečné nominace se nedostal. (Dr Lizal)
  • Christian (Anders W. Berthelsen) raz za čas navštívil vináreň. Pri prvej návšteve všetci miestni venovali pozornosť futbalovému zápasu, v ktorom hral klub Atlético Boca Juniors a jeho hlavný rival River Plate. Toto mestské derby je známe taktiež ako "Superclásico". (RatBoj)
  • Film se natáčel převážně v Argentině v Buenos Aires. (M.B)

Reklama

Reklama