Reklama

Reklama

Noční incident

  • USA Asylum Blackout (více)
Trailer

George, Max a Ricky mají rockovou kapelu. Zkouší, sem tam mají koncert a doufají, že si jich někdo všimne a oni dostanou svou šanci. Jenomže účty se samy nezaplatí. A tak pracují v kuchyni uzavřené psychiatrické léčebny, kde se léčí nebezpeční šílenci. Platí je slušně a je to úplně bezpečné... s pacienty vůbec nepřijdou do kontaktu. Jednou ale během děsivého hromobití těsně před večeří vypadne celý bezpečnostní systém, dveře cel se otevřou a šílenci začnou bloumat chodbami. Pomoc by měla dorazit velmi rychle. Bude to trvat jenom chvilku, takže musí trpělivě čekat... a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Heroine 

všechny recenze uživatele

V časopisu Cinema dostal tenhle horor 80%, a prý že je extra povedený. Bylo to docela zklamání, protože je to dost nudný, a ne zrovna originální film. Vzpoury v blázinci se vidí docela často, a tady to navíc ještě nemá pořádnou dějovou linku. A velké překvapení je, že se hlavní postava na konci zblázní taky? No, čekala jsem něco výraznějšího. Takže asi jedna hvězdička, za pár pořádně nechutnejch gore efektů, jinak je to fakt nuda. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtová násilnost z prostředí psychiatrické léčebny…zní to dobře a dobré to taky je. V úvodu dílka tvůrci seznámí prostřednictvím osudů rockové kapely diváka s hlavními postavami. Ty tvoří právě rockeři a zároveň kuchtíci v psychiatrické léčebně, kde je jejich denní rutinou navařit kotel jídla a vydávat ho místním chovancům. Ovšem při jednom takovém běžném pracovním dni vypadne proud a peklo může začít. Divák je provázen po tmavých chodbách stísněné léčebny za doprovodu zdařilé filmové hudby a skřeků chovanců. Nikde ve filmu není specifikováno, zdali je léčebna pro nějaké extra násilníky, ovšem k obědu dostávají pár pilulí a to, co se pomalu rozehrává, značí, že nejspíš ano. Divák ukolíbaný velmi průměrným rozjezdem dostává doslova ránu kladivem do ksichtu a za doprovodu nějakého toho gore a krve do něj tvůrci perou pekelnou psychárnu končící sice trochu předvídatelně, ale stylově. Herci opravdu hrají, kratičká stopáž kromě úvodních sekvencí nedává prostor k nudě, chovanci z léčebny jsou sakra přesvědčivý a z personálu přežije jen ten nejsilnější a nejchytřejší. Potenciál jít totálně do extrému zde byl, tvůrci se dle mého drželi hodně při zemi, ale i tak vytvořili pořádně intenzivní krvavý flák, kterému dávám s klidným svědomím čtyři hvězdy. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pominu-li dost absurdní fakt, že parta amatérských rádoby rockerů si bokem přivydělává kuchtěním v pakárně, jde o slušný průměr v žánru "oddechová zabijačka". I když hlavní postavy nejsou příliš sympatické a vy s nimi tedy vůbec nesympatizujete, děj je příjemně jednoduchý a divák si k tomu pochutná na několika milých brutalitkách. A velké plus je halucinační konec, který vás zanechá v lehké nejistotě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Není čas ani na rychlovku. Znásilním tě později..." Později však nedošlo ani na sex, ani na strašení. Zpočátku nudné sociální drama o každodenní práci kuchařů ve cvokhausu se během noční bouře zvrtne v boj o život. Původní myšlenku, že půjde o inspiraci povídkou E.A.Poa, jsem brzy zavrhnul. Film na jedno podívání nabízí v poněkud nevyrovnaném tempu pobíhání kuchtíků a psychopatů chodbami blázince. Mrtví padají na obou stranách, nic vynalézavého však nečekejte. Víc než občasné gore zapůsobí nelidský řev za dveřmi jedné z cel. Konec spíše potěšil, ale z šedivého průměru snímek stejně nevytáhl. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zklamání. 1)  Uzavřená psychiatrická léčebna působí spíš jako vězení pro nejtěžší zločince než jako léčebný ústav. Ani není moc uzavřená, jak se posléze ukáže. Inu, málo stráží a nedostatečné zajištění objektu má své důsledky._____ 2)  Když ovšem tyto nesmysly přehlédneme, dostaneme docela příjemný thriller, přinejmenším prvních 40 minut. Pak to jde silně do kopru._____ 3)  Alespoň, že tu byli 35letý Rupert Evans (šéf kuchyně George) a 36letý Angličan Kenny Doughty (rejpal Max s knírem). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • S. Craig Zahler napsal scénář už v roce 1995. (Cheeker)
  • Dva lidé na premiéře filmu na Toronto International Film Festival omdleli. (Cheeker)
  • Do role George byl obsazen Josh Dallas, který mohl začít natáčet už v listopadu 2010. Bohužel produkce musela termín začátku natáčení posunout na leden 2011, kdy už se Dallas kvůli pracovnímu vytížení nemohl zúčastnit a nahradil ho Rupert Evans. (Cheeker)

Reklama

Reklama