Reklama

Reklama

O princezně, která všechno viděla

  • angličtina The Princess Who Saw Everything (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1984, 11 min

Předloha:

Jacob Grimm (kniha), Wilhelm Grimm (kniha)

Scénář:

Libuše Čihařová

Kamera:

Eva Kargerová

Hrají:

Zdena Hadrbolcová (vypravěč)

Obsahy(1)

Princezna se stále rozhlíží z oken královského hradu, vše si pečlivě zapisuje, až ví více než ostatní. Pan král se rozhodne svou dceru provdat. Ta však má podmínku: její ženich musí být chytřejší než ona. Proto nechá vyhlásit, že si vezme toho napádníka, který se ukryje tak dobře, aby ho princezna nenašla. Vyzrát na chytrou princeznu se podaří až mladému myslivci za pomoci zvířátek, kterým pomohl na cestě za nevěstou.
Pohádka je natočena na motivy stejnojmenné předlohy bratří Grimmů. (honz)

(více)

Recenze (3)

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ]] ve zkratce: průměrná "nezávadná" pohádka, kterou klidně můžete pustit dětem ;-) ... třeba odsud ()

honz 

všechny recenze uživatele

Princezna se stále rozhlíží z oken královského hradu, vše si pečlivě zapisuje, až ví více než ostatní. Pan král se rozhodne svou dceru provdat. Ta však má podmínku: její ženich musí být chytřejší než ona. Proto nechá vyhlásit, že si vezme toho napádníka, který se ukryje tak dobře, aby ho princezna nenašla. Příjemná animovaná pohádka vznikla na motivy stejnojmenné předlohy bratří Grimmů a svým příjemným hlasem ji vypráví Zdena Hadrbolcová. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama