Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Já nevím, ale myslím, že se to blíží.“ - „Co? Co je to za hloupé řeči?“ - „Neštěstí... myslím, že se blíží.“ - „Nedělej si s tím hlavu. Pokud nám neštěstí zaklepe na dveře, nepustíme ho dál.“ Jenže někdy neštěstí na dveře nezaklepe, prostě vstoupí…Od úvodu to vypadá zdánlivě jasně a divák možná přemýšlí nad tím, zda nejsou 2 hodiny na objasnění motivace až příliš. Ovšem tvůrci si pro publikum připravili nejen pár falešných vodítek, ale hlavně velmi nosný a zajímavý příběh. Nejdřív se sice může zdát, že tu hlavní hvězda snímku Alicia Vikander nebude mít tolik prostoru, ale to se ještě v první hodině změní a herečka toho využívá, jak se jen dá. Navíc je tu částečně i hokejové prostředí, které mě osobně potěšilo (až na tu tupou „líbačku“, ehm). Vcelku nerušící fantazijní výjevy spolu s nádhernou hudbou i kouzlením kameramana a osvětlovače mají na svědomí poměrně poutavou atmosféru, kterou naruší až určitá okolnost dějového twistu a pak už vyloženě hollywoodský (rozuměj přestřelený) konec. Jinak ovšem spokojenost a slušné 4* směr Švédsko. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na absurditu v severskych filmech jsem si jiz davno zvykl a mam ji rad. V Kronjuvelerna se vsak misi tolik zanru (drama, krimi, mysteriozni, pohadka, komedie, parodie...), ze je to ve finale na skodu. Je ale pravda, ze v nekterych momentech me zacala trapit uzkost. Film je to originalni, se zvlastni atmosferou. Cekal jsem vsak neco jineho a ackoliv to neni uplne spatny film, uz jej nikdy nechci videt. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako jeden z príbehov, ktorý rozprávala Fragancii a jej bratovi Jesúsovi ich matka pred spaním. Poetický príbeh s baladickým nádychom. Čakala som všeličo len nie príbeh, ktorý som dostala. Jednoduchý, ale umelecky zaujímavo stvárnený...Prvý kľúč odomyká šťastie, druhý kľúč radosť, tretí odomyká lásku a posledný štvrtý kľúč ...odomkol cestu k môjmu srdcu a k piatim hviezdičkám pre tento film (aj keď by som sa v pohode zaobišla bez Pettersona Jonssona v závere :-) ). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, povrchně by se to dalo smáznout komentářem typu - "další depka ze Švédska, jen trochu divná". Korunovační klenoty působí značně atypicky, u několika scén jsem si říkal, "to je šíleně ujeté, praštěné anebo je to pokus o netradiční pojetí magického realismu ve filmu". Filmu tak nelze upřít i jistá poetika, což se negativně projevuje ve scénáři, v příběhu, který je někdy až fantaskní. Největší plus? Alicia, bez diskuse, na tu se dá dívat kdykoli v čemkoli. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh je vyprávěn velmi poutavě a má neskutečně silný emotivní linky (všechno kolem Jesuse), taky ta žánrová promíchanost je skvělá, co film však sráží jsou absurdní scény, všechny většinou kolem bisexuálního hokejisty. Alicia sice má hlavní roli, ale zase tolik si jí člověk neužije, protože část filmu je tam "mladší" verze a tu druhou část se dělí s jinými postavami. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)
  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)

Reklama

Reklama