Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh je vyprávěn velmi poutavě a má neskutečně silný emotivní linky (všechno kolem Jesuse), taky ta žánrová promíchanost je skvělá, co film však sráží jsou absurdní scény, všechny většinou kolem bisexuálního hokejisty. Alicia sice má hlavní roli, ale zase tolik si jí člověk neužije, protože část filmu je tam "mladší" verze a tu druhou část se dělí s jinými postavami. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavý, poutavě odvyprávěný příběh půvabné Fragancie mě vtáhnul a já se nechala unést krásnou hudbou, překročila jsem tu žánrovou směsici a neřešila, jestli je to pohádková fantasy, psychologické drama či bizarní komedie.. Přiznávám, že Alicia Vikanderová je moje slabina, ráda se na ni koukám, baví mě.. Podmanivá atmosféra snímku mě dostihla, cením si celkového vyznění a myšlenky, tedy hodnotím čistě pocitově.. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Zlatou rybku spláchnou do záchoda, vysněný princ je (asi) gay (což už mi přišlo trochu moc a trochu zbytečné, ale čert to vem), zlato ne a ne se objevit, kouzelný klíč vede do světa, kterej zas tak kouzelnej neni a není cesty zpět a chudá krásná dívka je ještě chudší, nešťastnější a osamělejší a osud ji (asi) donutí vraždit. Život neni pohádka, a to i když je tak vyprávěn, natočen a je zde pár dobrých jedinců s kouzelnými charaktery a dobrými úmysly, které jim ovšem štěstí nepřinesou. Atmosférická a docela krutá podívaná, kde si netroufnete odhadnout, co příjde v další minutě a rozhodně pak, jak to celé dopadne. Emocionálně vyčerpávající snímek pro svoji tragičnost, místy snad až moc, přesto ale výborný. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Sledovať vývoj Elly Lemhagen od rodinných filmov, cez vzťahovú drámu až po túto multižánrovú cukorničku, je pre mňa obrovský zážitok, lebo na vlastné oči vidím, ako sa mení vkus a štýl pani režisérky. Jej najväčším pozitívom nie sú filmy, ktorých kvalita je kolísavá, ale nevyhranenosť, hravosť a senzibilita voči divákovi, ktoré do svojej tvorby vkladá. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na severských filmech mne baví zejména ta syrovost až mrazivost, nekompromisnost ve vyprávění, blízkost našemu vnímání věcí. Tohle všechno tady není. Tady se pokoušejí naopak vyprávět něco, co možná na Severu není běžné, ale ve světě naprosto okoukané. A to mne tedy nebaví. Dvě hvězdy za film plus jednu za kameru. 55% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)
  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)

Reklama

Reklama