Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje mírný spoiler! Tak nějak vůbec nevím, co napsat. Po dokoukání jsem filmu okamžitě šoupla pětihvězdu a začala uvažovat, který film z mé TOP 10 bude muset z kola ven. Ale pořád si nějak nejsem jistá, co mě na tom tak zaujalo. Koneckonců, příběh je jednoduchý a nepřináší nic nového. Perfektní herecké výkony i skvělá kamera, zajímavé snové sekvence... to všechno má spousta dalších filmů. Možná mě zaujalo to, že celý film se tváří jako smutný, a on je smutný, Jamesova situace je smutná... ale na konci je řečeno samotným Jamesem, že to není tragédie. A to ve mě rezonuje už tři hodiny, ty závěrečné věty pronesené úžasným hlasem Benedicta Cumberbatche. No, jen dvě věci jsou jisté. 1) Už dlouho jsem nebyla tak rozhozená a zmatená z filmu a 2) tohle určitě není naposledy co jsem Third Star viděla. EDIT: Ty závěrečné věty pronesené úžasným hlasem Benedicta Cumberbatche ve mě rezonují už 5 dní a já přesouvám film do mojí TOP 10. ()

Ayush 

všechny recenze uživatele

Pro mě v poslední době jeden z nejsilnějších filmů. Benedict se krásně zhostil své role a celkové obsazení mi přijde velmi sympatické. V průběhu filmu jsem ani na okamžik neodběhla myšlenkami jinam, byla jsem úplně vtažená do děje. K tomu všemu ještě výborná volba hudby. Byl to pro mě velmi emotivní zážitek, film působí naprosto realisticky a člověk nemůže než sympatizovat s hlavní postavou. Není co víc dodat, nejlépe strávených 92 minut v poslední době. ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Nuda od začiatku do konca. Túto tému som videl oveľa lepšie spracovanú napríklad v Knockin' On Heaven's Door alebo aj v britskom The Be All and End All. Tomuto ale chýbala šťava a to poriadne. Bez štipky komediálnosti aj dramatickosti, proste len suchý príbeh štyroch priateľov na poslednej "dobrodružnej" ceste jedného z nich, naviac prezentovaný nevýraznými hereckými výkonmi. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Na drama to není dost hluboké, na komedii dost vtipné a na něco, u čeho by měl divák vydržet, dost zábavné. Pokud ovšem za hloubku nepovažujete pár povrchních zmínek o soukromí, ze kterých se nic nedozvíte a pár polemik o smrti. Pokud za vtipné nepovažujete primitivní pubertální vtípky, za které by se mnohdy styděl i třináctiletý školák. A pokud za zábavu nepovažujete čtyři kamarády šplhající se 92 minut do kopců s vozíkem, které zachycuje shaky cam. Benedict byl dobrý, ale taky jsem ho už viděla hrát lépe. Za něj a za ten závěr 1*. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Absolutní nuda. Šíleně patetické a nesmyslné. V životě jsem neviděla takovou kamarádskou čtyřku, jaká je tady prezentovaná, s tak blbými dialogy a vyumělkovaným příběhem. Scéna na pláži strašná. Rádoby vtipná a rádoby šáhlá, ale ve skutečnosti strašná. A chudák Benedict musí hrát tak dojímaného a dojemného chytrého mladého muže na odchodu ze života, že nad tím sám musel uronit nejednu filmovou slzu. Co jsme komu, my, poctiví filmoví fanoušci udělali? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama