Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

This trip is like going for a walk with a sick, white Oprah! Jak já zbožňuji černý humor!Popravdě by ho tu klidně mohlo být mnohem víc. Third Star je takové celkem neobvyklé drama o umírajícím, který se s nejlepšími přáteli vydá na svoje oblíbené místo - naposledy. Není to žádná ždímačka slz, je to o přátelství, solidaritě a okrajově i o smrti. Do toho nádherné prostředí Walesu, neokoukaní herci a jako třešnička na dortu dechberoucí záběry. Jedinou opravdovou výtku mám k představiteli hlavní postavy-Jima. Ten mi byl krajně nesympatický a tak jsem s ním nedokázala po celou dobu vůbec soucítit. Jeho záchvaty mi navíc přišly dost afektované. Ke zbytku nemám výhrady, obzvlášť Tom Burke mě zaujal. Konec byl dojemný, přestože se žádné slzy nekonaly. Takhle nějak si představuji poslední chvíle svého života-trávené s nejbližšími lidmi, na nejmilejším místě, bez přetvářky, se zásobou morbidních fórů. :) ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Čtveřice neznámých tváří (dobře až na Benedicta), neznámý režisér, neznámý autor... Prostě "no name" film. A komu to vadí? Nikomu! V tomhle snímku má vše svou hlavní roli. A protože se nikdo nesnaží být výraznější než ten druhý, jedná se o dokonalou symbiózu všeho, co vidíte, slyšíte, cítíte. Bez patosu a potřeby moralizovat, ale s patřičnou dávkou nadsázky a pokory se dostal na svět jeden z nejlepších snímků roku 2010. Těžko uvěřit, že neprorazil. Holt, je to no name film. Vzkaz do ČR: takhle se točí hořká komédie! ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Mam stejnz problem jako Morien, chtela jsem dat 3*, ale zase ten film si zaslouží odlišit se od průměru, protože on není průměrný, jen nějak mu něco chybí, aby byl nejen dobrý... Nutno podotknout, že když jsem se na něj dívala, tak jsem byla ve stejném stavu jako Benedickt, když se dostal do ráže měl potřebu říct svým kamarádám, co si u nich myslí... Ale jinak krásně podané síla chlapského přátelství, kdy si sice dáte do držky, ale prostě si to vyříkali, nikdo se neurazí a jde se dál... jak vzácné u žen. Skvěle vystihnutá ponorka po několika dnech a i závěr, kdy některá naše rozhodnutí se sice nikomu nelíbí, ani nám samotným,ale víme, že jsou nejlepší. Pro všechny. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Už při odjezdu party kamarádů někam do neznáma jsem si říkala, že tento film nebude nikterak zábavný ale spíše poučný z toho směru jak si užít života apod. Nemýlila jsem se ale o užívání života v podstatě nebyla řeč. James, který je opravdu na pokraji svých sil v mladém věku v posledním stádiu umírá na rakovinu a jeho kamarádi dá se říct asi ti nejlepší kamarádi na světě co kdo kdy může mít ho doprovází. Chtěla bych vidět tak hodné, ochotné a skvělé lidi jako ti tři, že se obětovali pro celoživotního přítele. Chápu Jamesovo poslední přání umřít v moři lépe než v příšerných bolestech na posteli ale na můj vkus byl film trochu moc napěchovaný hádkami všech 4 účastníků výletu, kdyby se ubralo tolik intrik film by neměl chybu. ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Hodně diskutabilní film. Musím říct, že mě teda dost zklamal. Alfa omega skvělá, konec pochopitelný, ale tolik pitomostí, co se jim povedlo vyvést, to je hrozný (postavám). Snad u každého úkonu jsem musela hodně zvažovat, věřohodnost toho činu. Uznávám, že to tak muselo být, ale chvílemi to bylo minimálně dost zvláštní. Taky ta tuna hádek se mi nezdá moc pravděpodobná. Nebo naopak naprosto. Prostě těžko hodnotit. To, co to ve mně nechalo, asi fakt nevyjádřím. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama