Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nenápadná britská road movie o umírání a chlapském (klučičím) přátelství. Film, který si umí udělat srandu z rakoviny a smrti, je krásnou kombinací černého humoru a chvilek, majících právě k humoru hodně daleko. Ty dramatické momenty by mohly zavánět klasickým klišé, ale naštěstí v podání těhle čtyř neskutečně přirozených herců, se stávají momenty opravdu dojemnými. Žádné citové vydírání se nekoná. Naopak se film dotýká kontroverzního tématu velice jemně a nenuceně a přitom nás nechává přemýšlet nad tím, jestli by jste pro své blízké udělali něco podobného, když by si to přáli. Na Third Star se určitě brzy podívám znova a už teď patří k filmům mému srdci nebližším... ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Silne, emotivni, vypjate se snahou vse odlehcit a to se dari z pocatku. Ano, ze zacatku, clovek vi, ze ma rakovinu, vi, ze brzy umre, ale stale neumira a pak taky, spousta lidi umira a Jamese zatim nijak neznam, jen vim ze ma tuhle tvar a ze se jmenuje James. Najednou si me vsak ten nevyrazny, vetchy chlapik nejak ziskava, stale vic i presto, jak je ci neni mrzuty. Konec, ktery se sice dal predpokladat, najednou vyrazi stejne dech, jako kdejake zene, kdejaka svatba. TOP 20 ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Wow! Britský čierny humor v spojení s takou vážnou témou, akou je rakovina a umieranie, tak to som teda čumel... Keď som začal film pozerať, tak som netušil o čo ide, ale postupne som si to neuveriteľne užíval a ani očakávaný "sad-end" mi prišiel ako krásne vyústenie tohoto vtipného "road movie" :o). (Dokonca aj do záverečnej scény sa tvorcom podarilo umiestniť veľmi vhodný vtip!). ()

decay 

všechny recenze uživatele

Mám vcelku dosť výhrad typu toto nie takto pretože...a tamto sa tam nehodilo...bla bla bla. Napríklad dialógy v niektorých prípadoch nedávajú zmysel resp. nie sú vôbec dopovedané, čo je podľa mňa zámer, ktorý perfektne vychádza a dotvára tak mozaiku celého filmu. Režisér nám tým v podstate hovorí, že nie je podstatné, o čom sa aktéri rozprávajú, ale to čo z toho vzíde. V živote tiež moc nerozmýšľate, čo poviete, ale dôležité sú konsekvencie. S týmto nejak režisér počíta dopredu a to sa mi páči. Oveľa viac takto odkrýva skutočné emócie aktérov. Keď to sčítam a podčiarknem, tak nie až tak podarenú formálnu stránku prekrývajú dojmy, ktoré si z filmu odnášam. A o to predsa ide, aspoň v mojom prípade. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Nuda od začiatku do konca. Túto tému som videl oveľa lepšie spracovanú napríklad v Knockin' On Heaven's Door alebo aj v britskom The Be All and End All. Tomuto ale chýbala šťava a to poriadne. Bez štipky komediálnosti aj dramatickosti, proste len suchý príbeh štyroch priateľov na poslednej "dobrodružnej" ceste jedného z nich, naviac prezentovaný nevýraznými hereckými výkonmi. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama