Reklama

Reklama

SS: História varuje


Heydrich - pražský kat (E01)

(epizoda)
  • Německo Heydrichs Herrschaft

Obsahy(1)

Dokument ze série, která detailně mapuje dějiny SS. Tentokrát se dokumentaristé zaměřili na pro nás obzvlášť zajímavou postavu říšského protektora a organizátora konečného řešení židovské otázky. Heydrich byl z nacistického pohledu dokonalým příkladem árijské rasy. Stal se Himmlerovým zástupcem a také šéfem Sicherheitsdienstu (Bezpečnostní služby), civilní rozvědky a kontrarozvědky. Heydrich měl ovšem dvojí tvář. Na jedné straně byl milujícím otcem čtyř dětí a vzorným manželem, milovníkem sportu i hry na housle – a na druhé masovým vrahem, který neznal slitování... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Unikátním způsobem zpracovaný dokument, který bez jakéhokoliv zaujetí mapuje profesní i osobní život blonďaté bestie. Informace jsou poutavě vyprávěny a v 50 minutách není jediné hluché místo. Nevím, zda měl v tomto projektu prsty Guido Knopp nicméně kvalitativně je srovnatelný s Hitlers Helfer. Za velké plus považuji posouzení Heydrichovy osobnosti z hlediska psychologického, díky čemuž mě napadá otázka. Kde se vzala ta rozdvojenost ? Jak mohl být na jedné straně řádným otcem milujícím své děti, podle všeho příkladným manželem a umělecky založeným člověkem, který je přeborník v šermu, ovládá plynně několik jazyků, hru na housle a na straně druhé je bezcitným vrahem, jenž přijde s návrhem, jak zavraždit miliony lidí? Na tuto otázku však dokument neodpoví. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaný dokument, zameraný na život a prácu samotného Heydricha. O Gabcikovi a Kubisovi sa zmienuje len okrajovo v dvoch- troch vetach, takisto samotny atentat je len vecne opisany. Vacsina filmov a dokumentov sa ale sustreduje prave na nich dvoch a na opis atentatu dopodrobna, a tak tento dokument je vynimkou, ktora nam poskytuje obraz situacie z trocha ineho uhla pohladu. ()

Albyx 

všechny recenze uživatele

Heydrich prohlásil při nástupu do funkce zastupujícího říšského protektora (nejde o přesnou citaci, ale parafrázi jeho slov): Protektorát Čechy a Morava je a byl německý prostor a Cech zde nemá žádné místo. Tolik k tomu co by se dělo pokud by ho Kubiš s Gabčíkem "nesejmuli". Šlo o boj o život. Ta hrůza co následovala by pod vládou těch náckovských šílených kreatur přišla na řadu stejně hned po vyřešení "židovské otázky"... ()

Reklama

Reklama