Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 1

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (809)

sarkas21 

všechny recenze uživatele

O pět procent méně než výborná jednička. Ovšem Jak vycvičit draka 2 si stále drží laťku velice vysoko. Za sebe mohu říci: Pixar padl, ať žije Dream Works animation. Občas mi sice tu a tam vadí přemoralizovanost hlavního hrdiny, ale jde o film pro děti, tak toleruji. I když, opravdu jde o film pro děti? Ani s tím se nedá plně souhlasit, což je další pozitivní aspekt filmu. Tvůrci měli koule na to, aby !SPOILER! nechali jednu z důležitých postav zemřít. !KONEC SPOILERU! Takže ve verdiktu je Jak vycvičit draka 2 úctyhodným pokračováním, které dělá čest celé sérii. Draci jsou stále těmi pejsky, kteří pobaví vždy, když se objeví na scéně. Bitevní scény jsou epické a animace všeobecně na perfektní úrovni. Zamrzí jen několik nudnějších pasáží a nemastný, neslaný záporák. I tak si to ale stále zaslouží plný počet hvězd. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, toť vše co stojí za pozornost. Tuctovější příběh než číslo 12 irituje na té nejzákladnější úrovni vnímání. Pár vizuálních nápadů nezachrání chování postav na přesdržku, tentokrát až trapného Škyťáka nebo uzívané finále. Příště snad bude dohlížet na draky někdo schopnější. 50% P. S. Prvnímu dílu jsem dal 90% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som videl prvý diel How To Train Your Dragon, povedal som si, že ide o jeden z naj filmov. Príbeh bol veľmi jednoduchý, ale ako ho spracovali bolo fantastické. Keď sa ale film ukázal vo svojom druhom pokračovaní, nielen že si myslím, že je lepší, ale je oveľa oveľa lepší. Animácie sú skvelé, príbeh je tu kvalitne spracovaný a nemal som problémy ani s jednou postavou príbehu. Toto je to, čím sú Dreamworks skvelí. A chcem vidieť viac takýchto počinov z ich strany. Lebo sledovať to stojí skutočne za to. Hodnoteinie: A+ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ačkoli si absolutně nepamatuji, co bylo zakomponováno v prvním dílu. Snad bych se pouze vsadil, že tam byli draci a možná i nějaký ten viking, tak si dobře vzpomínám, že se mi první díl hrozně líbil, ba dokonce jsem z něj byl unešen. Podobné nadšení se v tomhle pokračování nedostavilo a já si lámu hlavu, čímpak to mohlo být. Postavičky byly převážně stejné. Dráčků bylo mnohem víc a byly extrémně originální a nápadití. Animace byla vynikající a vypiplána do posledních detailů. Tak to všechno zřejmě podělal příběh, který mi nepřišel závratně zajímavý. Navíc záporák byl málo záporný, což byla taky velká chybička. Na tento animák jsem se přitom moc těšil. Dokonce si troufnu napsat, že jsem se těšil tak moc, jak jsem se na žádný jiný animák nikdy předtím netěšil. A to, uznejte, že už je co říct. Pro nás odrostlejší tam toho ale vážně moc není. Pár vtipných momentek zavětřit lze. Nad kolosální animací se můžeme pokochat bez rozdílu věku, ale jinak mi to přijde situované hlavně pro tu mladší generaci. Pěknější 3 * jsou maximem, které z toho dostanu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako každá dvojka je to epičtější, akčnější a v tomhle případě možná dokonce lepší, než první díl.Jednička byla skvělá zábava pro celou rodinu, takovej ten typickej animák, co nenutí dětem morální dilemata a rodičům infantilně nesnesitelný humor a navíc stvořila úžasný svět draků a hlavně roztomilého Bezzubku, který je bez debat geniálně roztomilý i v druhém díle.Příběh má spád, ani na chvilku se nezastaví a nenudí a vizuální stránka je bez debat úplně to nejlepší, co vám v dnešní době může americký animák nabídnout.Pravdou ale je, že většnu komických scén opět obstarává hlavní drak a jeho dokonalá a hravá animace, která nutí doslova všechny v kinosále ho bezmezně milovat a příběh osobě jako takový je už hodně dospělácký a potom v ději už i dost odvážný.Já se začal malinko ošívat v té časti příběhu, kdy se tam vobjeví ta ujetá hipízačka a měl jsem místy pocit, že někdo vykopal a znova napustil herákem vod hlavy až k patě Janis Joplin.Když nastane v ději poněkud nečekaný a musím říct pro mě i nepříjemný zvrat (mírný spoiler) se smrtí Škiťákova otce, dost mi to vzalo sympatie.Já vím, že dětem by mělo být dáváno jasně najevo, že smrt je součástí života, pořád si ale řikám že to jde jinak, než tak něčím vážným a kór u postavy které to přejete nejmíň co vám dost naruší příjemně ubíhající animák.Vidět dnešní děti Nekonečný Příběh, při scéně v bažinách kolabuje facebook pod náporem videí s dobrovolným harakiri umělou lžičkou na Kostíky, ale mě se to prostě v tom animáku nezdálo a vadilo mi především to, jaká postava zemřela.Bezpochyb jeden z nejlepších animáků posledních let a v tomto oboru totální špička, která u mě zůstala pod vrcholem kvůli zbytečné vážnosti a ničením příjemného a milého děje dospěláckým odpravováním milovaných postav.80%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Podľa oficiálnych stránok filmu je Štikút 182 centimetrov vysoký. Rovnakú výšku má aj Jay Baruchel, ktorý ho nadaboval. (moviereview)
  • DreamWorks sa pri propagácii filmu spojilo so SodaStream, ktorá uviedla na trh limitovanú edíciu v podobe vybraných prístrojov na výrobu sýtenej vody, štyroch príchutí sirupov a trojbalenia fliaš. (kacer4)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama