Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stále častěji mi stává, že mi někdo říká, že jsem se zapomněl ve filmových sedmdesátých letech československého filmu... a že i dneska se točí dobré české filmy a abych nebyl takový akurátní. Snažím se. Ale snímky jako Signál mě bohužel utvrzují v názoru, že dneska je nejdůležitější, aby hlavní hrdina byla nějaká populární hvězdička, která je do filmu dosazena čistě účelově (v tomto případě Dyk a jeho Nightwork) bez ohledu na to, jestli hrát umí nebo ne. Když se tato pomatená logika smíchá s nevěrohodnou historkou, která se snaží být ještě navíc zabalená v komediálním županu, dostanete tak akorát podprůměrný film. Počítám, že za rok už si na tohle nikdo ani nevzpomene. A není divu... ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Čerstvé dojmy po shlédnuutí? Nakonec nejlepší na filmu byla píseň od Nightwork (ale celý song je až v závěrečných titulcích). Ústřední dvojice zprvu navnadí či připomene svěží letní komedii Bobule. Žel, chyba lávky - Signál komedie není. Je to spíše společenská satira a humoru je opravdu jen poskrovnu. Jako komedie s dramatickými prvkym či spíše drama s "komediálními" prvky, to příliš nefunguje. Pokud by tvůrci dali přednost čistému žánru (ztřeštěné) komedie, výsledek by mohl být mnohem stravitelnější. Velká škoda, příběh na to má a herecké osazenstvo hrát umí. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dva podvodníčci se vydají na venkov. Ne proto, aby si zde na pitomých vidlácích přivydělali, ale proto, aby si užili s jejich dcerami nebo manželkami. Vlastně to nejsou ani moc velcí podvodníci, i když jejich triky jsou docela promakané. Sami si postupem času uvědomí, že z toho jde vytřískat mnohem víc, než jenom trocha nezávazného sexu. Vesničané jsou zde zprvu vykresleni skutečně jako vidláci, ale postupem času se ukáže, že se umí bránit, když přijde na věc, ale to zabere tak deset minut z celého filmu, který je nejprve podfukářským filmem, nudnou romancí, následně skoro hixploitation (vesnická vyvražďovačka), aby na závěr došlo i na trochu toho sci-fi. Je toho ke konci trochu moc, v co se film mění a je to mírně neuspokojivé, stejně jako to, co následovalo předtím. Vojta Dyk se od začátku tváří jako nekompromisní hajzl, aby tuhle svou roli nepodržel, snad aby si nezničil image pěkného hodného kluka, který je vysazený na starší ženy. Kryštof Hádek by měl být zase citlivý chlapík, ale pro nějakou romantiku tu místo není, je docela obstojně skryta. Napadá mě pak, co by si vlastně měl člověk z filmu odnést? Že na vesnici jsou hlupáci, ale dokážou se pořádně naštvat? Že měšťáci jsou taky vlastně hlupáci, ale dokážou s pomocí hodné vesničanky včas utéct? Nevím no, zase takový zázrak se nekoná a scénář Marka Epsteina rozhodně ničím nepřekvapil, snad jen tím, že se na něj podařilo nalákat Jiřího Menzela jako herce. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Signál hodně dře a celou dobu nedokáže chytit tempo. Je tu bohužel tolik postav, které jsou zákonitě ploché, i když nesmírně zajímavé (Menzelův fyzik, Rodenův buran, jeho žena, hospodský s dcerou...), tudíž hodně nevyužité, což je škoda. Herecky je to velmi solidní, i když se přiznám, že Dyk mi tam moc neseděl, přišlo mi, že se lehce předvádí a snaží až moc, Hádek je fajn, což jde ale říct o všech hercích. Nikdo zkrátka nevyčnívá. Natočené je to taktéž slušně, ač Řehořek umí víc a tady mi to přišlo takové usedlé až moc, bez většího nápadu a odvahy. Hudba povedená a docela dobře využívá typicky vesnických motivů, Nightwork nemusím, takže je nechám bez komentáře. Celkově je to ale dost unylé a bez větší myšlenky... nechtělo se mi moc věřit, že to napsal Epstein. Trvalka to určitě nebude, je to dost těžkopádné. Předchozí Czech Made Man se mi líbil podstatně víc. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Broumově Lhotě na Havlíčkobrodsku a ve Volichově. Hrad, který se ve filmu objevuje, je zřícenina Lipnice nad Sázavou. (rakovnik)
  • Scénář Marka Epsteina k tomuto filmu se v roce 2006 umístil na 2. místě v Ceně Sazky o nejlepší dosud nerealizovaný scénář. (Cheeker)
  • Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar. (Lenny09)

Reklama

Reklama