Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

choze 

všechny recenze uživatele

Pětka na mě vždycky působila jako poslepované zbytky po Harlinovi. Vypadá to stejně, ale přes množství dobrých nápadů (úvod se znásilněním Amandy Krueger v blázinci, sprcha, smrt komiksového kreslíře), to nemá ty grády. Ovšem oproti takové šestce... A když nic jiného, Hopkins díky tomuhle filmu dostal režii druhého PREDÁTORA, kterým nám to bohatě vynahradil. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad s tým dieťaťom. A celkovo zase raz originálne snové sekvencie. Ale vadil mi Joe Seely alias Mark. Školský umelec, ktorý nevyzerá ako intelektuál, no skôr ako Vanilla Ice. Ukážkový príklad, prečo sa hovorí, že 80te roky nemali vkus. Výzor by sám o sebe samozrejme nevadil, keby jeho predstaviteľ vedel aspoň trochu hrať. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Originalita sice stále neklesá, ale jednotlivé způsoby úmrtí, které dělají mimochodem "Noční můru" tak výjimečnou, chvílemi působí, jako by je někdo narychlo vymýšlel při nedělním obědě. Nojo, jednička a trojka nasadily až příliš vysokou laťku. Navíc je mi blonďatá Alice v porovnání s kudrnatou tmavovláskou Nancy nesympatická jako psovi koupání. Ale abych jen nekritizovala... Hudba opět dokonalá a scény, kdy Freddy vylézá z těla hlavní hrdinky (ať už z dělohy nebo obličeje) jsou prostě eňo-ňůňo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno