Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy se popáté vrací... A počtrvté (musím vyjmout nepodařenou dvojku) skvěle. Nekonvenční nápad se sny nenarozeného dítěte, poodhrnutí tajemství Freddyho původu (které bylo nakonec rozpracováno v už ne tak dokonalé 6) a téměř psychedelický závěr, to vše vám nedovolí vydechnout...jedna, dvě, Freddy už jde ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že na každé liché Noční můře si tvůrci dali záležet. Dost dobrý nástup Freddyho na scénu. Opět více snových scén s dobrými nápady, triky a provedením. Zajímavé vychytávky (Freddy aka motorka, comixová scéna). A tak hodně velký výskyt neskutečně a nesnesitelně debilních rodičů. To se pak člověk nemá co divit, že v USA tolik mladých páchá sebevraždy. Třetí nejlepší díl, možná mě to bavilo i více než jednička. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Ferguson: 1. Prologue: Elm Street Kids ,2. Main Title ,3. "It's a Boy" ,4. Freddy Delivers ,5. Family Plot ,6. Yvonne Takes the Plunge ,7. Mr. Sandman ,8. Don't Dream and Drive ,9. Like Father, Like Son ,10. Mark Visits Elm Street ,11. Hell on Wheels ,12. Another Brick in the Wall ,13. Stuffed/Choked (Gag Me With a Spoon) ,14. Shower ,15. The Asylum ,16. There Was a Crooked Man ,17. Freddy's Stroller ,18. Super Freddy ,19. Twins ,20. Freddy Cuts Up ,21. Mr. And Mrs. Jordan ,22. Party at Club Fred ,23. Amanda's Tune ,24. Jacob's Story ,25. Bewitched, Bothered and Bewildered ,26. Don't Look Down ,27. St. Elm Street's Child ,28. Toys for Tots ,29. I've Got You Under My Skin ,30. Kicking and Screaming ,31. Womb With a V.U. , ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama