Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 3

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (274)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $636,469▐ Komorná "vojenská" dráma odohrávajúca sa na území nikoho v malej chatke si ide po celý čas skôr v takom uvoľnenom tempe medzi nepriateľmi Nemcami a Angličanmi, občas príde na jemne vyhrotené situácii ale nič závažne, natočené celkom pútavo. /60%/ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příběh několika mužů znepřátelených stran, kteří uvíznou po sestřelení letadla kdesi v norské divočině, ty nádherné exteriéry stojí za zmínku, je poutavý i pěkně natočený.. Dva Britové a tři Němci (výborná volba herců) jsou přinuceni okolnostmi obývat opuštěnou loveckou chatu společně.. Počáteční napětí a vzájemná nedůvěra pochopitelná, no a strach o holý život v takto nehostinném prostředí je očividný.. Hluboce lidská protiválečná záležitost.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

(V první větě mám spoiler !! ) Tenhle film si zaslouží kompletní hvězdičkovou partu už jenom za fakt, že poprvé v dějinách mého koukání na filmy mě bylo líto smrti německýho vojáka. Film ve kterým se jasně ukazuje že celá Adolfova posraná válka je nic v porovnání se silou přírody. Z počátku jsem jak anglánům, tak náckům nadával, že tam řešej píčoviny, ale asi by to tak bylo i v realu, přece jen válka asi umí vykopat mezi lidmi velký bariéry o to čistější a reálnější bylo jejich postupné bourání. V době, kdy na naši planetě zase přibývá nenávist těhle vůči tamhletěm a tamtěch vůči tamtěm, považuju existenci tohoto filmu a podstatu jeho sdělení za velmi dobrou věc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečné drama na základě skutečného příběhu, jehož děj se odehrává v krásné, leč nehostinné krajině norských hor a jehož hlavními hrdiny jsou piloti němečtí a angličtí. Válka je v tomto snímku spíše okrajová, v popředí je tu především soužití lidí z opačných stran fronty, lidskost, touha po přežití a hledání cesty ke vzájemné toleranci bez ohledu na svůj původ. Herci byli do tohoto filmu zvoleni opravdu brilantně, neboť všichni se skvěle hodí k dané roli a úžasně prezentují svoji filmovou národnost. Mnoho pasáží je tu úsměvných, vtipných, takže prakticky od samého začátku se divák může bavit. Občas se děj dostane do napínavé roviny, což je příjemnou změnou a kořením. Závěr snímku je docela smutný, což ještě víc umocňuje celkový dojem. Bez váhání 5*. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Drsné norské podmínky, globální boj dvou zemí o potřebné suroviny, skupinový boj o přežití sestřelených pilotů. Pilotů, kteří nesdílejí stejné uniformy a nesdílejí stejné lidské hodnoty. Snímek, který zobrazuje, jak směšné je škatulkování lidí do určitých skupin, ať už národnostních či rasových. Poměrně slušné obsazení a skvělý náměť, jak jinak než podle skutečných událostí se řadí do dalších povedených filmů na téma 2. světové války. Pravdou je, že nelidské prostředí, nejlépe v mrazech, se z vyhřáté postele velmi dobře sleduje. Scéna, kterou lze vidět na obrázku, kdy Rupert Grint (Ronald Wiesly) "zpívá" Over the rainbow za svitu polární záře je minimálně čtyřhvězdičková. 68% 4* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)

Reklama

Reklama