Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mé vysoké očekávání, nabuzené místními oslavnými komentáři, bohužel nedosáhlo stupně, kdy jsem po shlédnutí filmu pln nadšení a energie, nebo-li být ve stavu "akčně v prdeli" :-) ! Jistě, Limit mě bavil, byla to zábavná, odsýpající jednohubka, ale výrazy jako kulervoucí, drsný, nabitý, andrenalinový, megaakční, plný mrtvol, střelby, výbuchů a honiček, to né, to jsou vážně až moc přehnané výrazy. Takže já bych to trochu upravil, zjemnil a zhruba ohraničil do mantinelů: Svěží oddychovka, kde se párkrát dupne na plyn, sem tam někdo vystřelí, tu se někdo popere, tam zas něco vybuchne a je konec. Ale je to vše natočeno v dostatečně zábavném a efektním tempu, takže těch 80 minut uběhne jako nic, ale znovu, akční nářez či nálož to tedy není ani náhodou. Co se týče samotné zápletky, ta je tak akorát jednoduchá, přímočará, párkrát vážně na hlavu postavená (což u těchto filmů ale vůbec nevadí), chování a charaktery postav jsou předem jasně danné a samozřejmě že lumpové dostanou zas pořádně za uši. A ještě se musím pozasavit u obsazení, je to nejspíš jen mnou samotným, ale všichni herci mi přišli jak vystřižení z francouzkého TV seriálu, takže jeden velký kiks. Limit si zkrátka v mých očích ani nečichne k těm opravdovu zběsilým akčním jízdám, tohle je sice ještě pořád velmi dobré, ale spádá to spíš "jen" do kategorie Svěží a nadýchané 8D ! Prostě mě to koule neurvalo!!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kvalitný adrenalínový akčný thriller plný streľby a naháňačiek, napínavý od začiatku do konca. Akčákom veľmi neholdujem, ale tento je slušne nakrútený a nechýba ani dostatok mŕtvol. Plný súhlas s verbalom. P.S. Škoda, že mi zmizol "duch smilstva", čo už, bude mi rozhodne chýbať chalanisko. A to akurát teraz, keď sme sa skamarátili :-( ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Tenhle euro-krimi-thriller má sakra spád, až na pár krátkých intermezz je to jeden velký sprint. Nemá problém vtáhnout vás do děje, nejen in-your-face filmařinou, ale též zápletkou a svými charaktery. Hlavní hrdina má tu nejlepší motivaci vykašlat se na všechno a jít si se zvířecí bezmyšlenkovitostí jen za tím jedním. A pokud máte jen trochu koule, jednali byste taky tak. Pár mínusových maličkostí jsem našel, v logice, ale jinak opravdu bezchybné. Tak bon appétit. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Skvělá fungující oddychovka na odpoledne kdy se prostě vyplácnete před televizi a koušete si nehty. Některé situace jsou trochu kýčovité klišé ale proč ne když je to tak zábavné. Francoužští herci jsou skvělí a jejich osobitost nezná mezí. Nemám co vytknout bavil jsem se naprosto skvěle. Chyběla mi tam ale dávka větší autorské originality přece jen takových filmů je halda. Naštěstí je to téma u kterého další bratříček nikdy nevadí....prostě takových 90 po Francouzsku bez Neesona :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa robí akčný thriller. Rýchly, brutálny, nenavodzujúci žiadne pocity naivity, či patetickej rutiny, ktorá trápi podobné filmy posledné roky. Žiadne zbytočné vedľajšie dejové línie, ktoré brzdia dej slovami namiesto toho, aby hlavné postavy bežali s časom o preteky. Na začiatku sa totiž efektívne zoznámime s charaktermi hlavných postáv, divák sa behom úvodných pár scén zžije s postavami a trvá len pár minút, než nás adrenalínová akcia začne fackovať až do konca. Sympatických osemdesiat minút diváka drží prikovaného k sedadlu, bez šance na pauzu, režisér držal pedál plynu zošliapnutý nadoraz. Samozrejme žiadne invenčné momenty a scény, ktoré by vstúpili do histórie filmového priemyslu sa nekonajú, ale beztak ide o jeden za najlepších akčných thrillerov poslednej dekády. K tomu prispeli samozrejme aj herci, ktorí na rozdiel od hollywoodskych snímkov nie sú typickí hrdinovia na prvý pohľad, a preto vedia svoje postavy zahrať s uveriteľnosťou takmer stopercentnou. 95%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama