Reklama

Reklama

2012: Poslední proroctví

(TV film)
  • USA 2012: The Final Prophecy

Soudný den se blíží... Mayové. Předvídali příchod křesťanství a španělský zábor střední Ameriky. Mayská proroctví napsaná před více než 800 lety, předpověděla světové války, velké diktátory 20. století a přírodní katastrofy, včetně vlny tsunami v roce 2006, která zpustošila jihovýchodní Asii. Na 21. prosinec 2012, předpovídají Mayové přírodní katastrofu obrovských rozměrů, která zničí Zemi a vyhladí celé lidstvo. Jak se toto datum blíží, dostává se mayským proroctvím celosvětové pozornosti. V zimě 2009 měl premiéru nový katastrofický trhák Rolanda Emmericha "2012". Film vypráví příběh o zničení Země podle mayských proroctví. Existuje však nějaká vědecká opodstatněnost těchto proroctví, nebo je Drážďanský mayský kodex pouze skvělou inspirací pro katastrofický film? Film 2012: POSLEDNÍ PROROCTVÍ sleduje geologa Adama Maloofa, jak pomocí moderní vědy posuzuje stará mayská proroctví. Následuje Maloofa na cestě za hledáním pravdy do prastarých Mayských chrámů na Yucatanu v Mexiku, přes archeologické krypty v německých Drážďanech až do středu Velké australské pouště. Film přináší rozhovory s experty z oblasti geologie, antropologie a astronomie a předkládá napínavé vědecké vysvětlení toho, co se může stát v roce 2012. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

sarfian 

všechny recenze uživatele

Najprv k dokumentu. Ponúka nám tak ako ostatné dokumenty o konci sveta, či o Mayoch, dva tipy pohladu na rok 2012. Prvý je vedecký a druhý popisuje proroctvá či predpovede. No odpoveď ako vždy si musíme dať sami. Každý to zoberie inak, niekto ako zbytočný poplach bez dôkazov a niekto tomu verí. Teraz môj názor. Tak ako sa nedá presne predpovedať počasie, ktoré sa dá skôr len odhadovať a dosť často vie aj prekvapiť, tak isto nemôže nikto predpovedať koniec sveta, ale môže ho len odhadovať, alebo nás môže niečo prekvapiť podobne ako to zvikne robiť počasie. Všetko záleží len na prírode, ktorú ale môžme mi ovplivniť. Ja si osobne myslím, že nemusí koniec nastať, ale verím tomu, že nás v tomto roku nič dobré nečaká a nepotrebujem k tomu ani proroctvá. Stačí mať len otvorené oči a všímať si každý deň čo sa deje v celom svete. Katastrofy sa stále len stupňujú, prebúdzajú sa najväčšie sopky sveta, erupcie na slnku, ktoré narušujú elektromagnetické pole zeme, globálne oteplovanie, ktoré je stále silnejšie. A faktom je, že prepólovanie zeme sa už dávno začalo, ako aj zmena klímy. Toto všetko ovplivňuje katastrofy. Ďalej je vo vesmíre kopec asteroidov, ktoré nás môžu ohroziť a nemusíme ich hlavne smerom od slnka zpozorovať. Ďalším faktom je zoradenie planét, ktoré má nastať v decembri tohto roka. Kto môže s presnosťou určiť čo to všetko spôsobí? Podla mňa ani NASA a ak áno tak už vedia kopec vecí, ale nikto to nepustí na verejnosť kvôli panike. Čo sa naozaj stane to všetci určite uvidíme. Možno nič a možno... No ja sa osobne neviem dočkať hlavne zo zvedavosti a tiež si myslím, že všetko sa začne diať už počiatkom tohto roku a bude sa to len stupňovať. VIDENÉ 1x ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fajn, dozvěděl jsem se, že před 5200 lety nastaly náhlé klimatické změny. To byl začátek mayského kalendáře. Jeho konec je 21. prosince 2012. A proč? To máte samé „možná“. Zkrátka, nikdo nic neví, ale je zrovna výhodné podobné zbytečnosti o ničem chrlit, protože nějaký cílový divák se vždycky najde. Tak si pěkně vezměte půjčku, kterou nikdy nedokážete splatit a rozházejte to. Máte na to necelý rok... A pak třeba budete zklamaní, že ten konec světa nepřišel. ;-) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento padesátiminutový dokument odkrývá nová fakta ohledně soudného dne 21. 12. 2012, avšak v závěru se toho ví vcelku stejně jako na začátku. Může "konec světa" souviset s pohybem pólů, či s kresbičkami a nápisy starých Mayů - toť otázka?! Zkrátka když pominu ty pochybné efekty (které ale souvisí s televizním formátem filmu) a spoustu nejasných hypotéz, tak jde o průměrný dokumentární film. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, dokument je to zajímavý. Nabízí nejen teorie o konci světa, ale i nabízí i efektní záběry ze života Mayů, neuvěřitelně vyspělé a záhadné civilizace, která toho předpověděla už dost a většinou se to splnilo. Věřím, že konec světa bude, ale rozhodně ne letos. Nom uvidíme... Film je zpracován fakt pěkně, je chytlavý a zaujme. Viděl jsem ale už lepší 2012 dokumenty. Tenhle vydá na 65%. Scény v Chitchen Itzá luxus.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama