Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja... ja... ja... ja... ja... videla som myš.“ Smutný film. Dosť mi pripomenul snímky ako TAJOMNÁ ZÁHRADA alebo FAUNOV LABYRINT (videl som ho až po nich, no oficiálne je od nich starší a ak si tu niekto bral inšpiráciu, tak skôr oni od neho a nie naopak). Mexický režisér Cuarón naplno zabodoval až po roku 1995 (MEXICKÁ JAZDA, HARRY POTTER A VÄZEŇ Z AZKABANU, POTOMKOVIA ĽUDÍ), ale už v MALEJ PRINCEZNEJ mal výrazný, audiovizuálne magický štýl (kamera Lubezki, hudba Doyle, výprava Bo Welch). Výborne zrežíroval sympatických detských hercov. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Pustil jsem to dětem, když chtěly neokoukanou nějakou novou pohádku. Měl jsem v plánu něco jiného než koukat na film s názevem malá princezna... Ale hned ten začátek - Indie 1914 a příběh malé Sáry a jejího tatínka - anglického kapitána armády mně přikoval spolehlivě k obrazovce. A ačkoliv se příběh velmi rychle přesouvá pro Sáru do internátní školy v New Yorku a pro jejího tatínka kamsi na bojiště první světové války, neztratil nic z kozelnosti a orientálnosti. Tohle není přímo pohádka, film je spíše pohádkovým příběhem místy celkem dojemným což nejmenší obrečely. Nebudu spoilerovat, ale špatně to nedopadne .-). Dávám za 4 vysněné šaty s diamanty. * * * * ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je kritériom hodnotenia podobne ladených detských filmov Hollandina Tajomná záhrada. Možno to bude dôvodom, prečo ma Malá princezná až tak emocionálne nedostala, ako bolo v pláne a treba povedať, že v manipulácii s divákovými citmi Cuaron žiadnu chybu neurobil. Lenže, už som to bohužiaľ videl takto aj inde a nie vždy sa dokážem vcítiť do kože detského diváka, pre ktorého môže byť Malá princezná relatívne veľkou udalosťou. Lubezki občas kúzli, ale napríklad triky sú už riadne zastaralé a bude to podľa mňa aj ich trochu nešťastnou štylizáciou. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zobrazuje problémy dávné společnosti, kdy černí obyvatelé byli považováni za "něco" méněcenného. Vidíme, jak to chodí..dokud je člověk bohatý, je obletován a milován, a pak když se stanete zničehonic chudými všichni se otočí zády a jste pro ně póvl. Tento příběh pro děti, pohádka (i když tak bych to asi nenazvala), je celý krásně barevný (pocitově), herci, především tedy dívky hrály velmi dobře, nepřehrávaly..opravdu dobré obsazení. Vážně skvělý film, který můžu vidět kdykoli znova (viděla jsem ho už 3x a klidně bych si to zopakovala hned teď). ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o pohádku cílenou na dívky ve věku hlavní hrdinky, bavil jsem se i jako dospělý. Děti budou navíc film sledovat s napětím, o kterém jsem byl ochuzen, neboť mi od prvního náznaku zápletky bylo jasné, jak příběh dopadne. Snové výjevy z Rámájany jsou dobře promísené se skutečností, i když samy o sobě působí dost šíleně. Filmu bych vytknul jen zbytečné a nereálné vyhrocení závěru – držet se jednou rukou na mokrém kameni a nespadnou, nevím, nevím, páni tvůrci... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama