Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zobrazuje problémy dávné společnosti, kdy černí obyvatelé byli považováni za "něco" méněcenného. Vidíme, jak to chodí..dokud je člověk bohatý, je obletován a milován, a pak když se stanete zničehonic chudými všichni se otočí zády a jste pro ně póvl. Tento příběh pro děti, pohádka (i když tak bych to asi nenazvala), je celý krásně barevný (pocitově), herci, především tedy dívky hrály velmi dobře, nepřehrávaly..opravdu dobré obsazení. Vážně skvělý film, který můžu vidět kdykoli znova (viděla jsem ho už 3x a klidně bych si to zopakovala hned teď). ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Báječná pohádka, která se vyznačuje velmi osobitým pojetím a výpravou (pod vedením velmi osobitého pana režiséra). Je jasné, kdo má být cílovou skupinou tohoto snímku, ale myslím, že ani dospělí nepřijdou zkrátka. Všechny děti hrají velmi přirozeně, snímek podbarvuje krásná hudba Patricka Doyla a technická i umělecká stránka filmu prostě nemá chybu. Mimochodem, je to jenom můj postřeh, nebo je Cuarón posedlý zelenou barvou? ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený příběh o nelehkých úskalích malé dívenky v období 1. světové války je doprovázen překrásnou hudbou, srdcervoucím scénářem a vynikajícím pojetím vyprávění (střih, kamera, výprava). Skvělou podívanou tak trochu kazí pouze závěrečný útěk a chvílemi mi připadne jednání dětských postav přece jen trochu nadnesené. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Tento film si ma vždy sám nájde. Nevyhľadávam ho, napriek tomu som ho videla už toľkokrát! Mám pocit, že vždy, keď ide v telke, striehne na mňa a potom šepká - Mirka, poď, a znova na mňa natraf, znova si ma pozri a jednoducho - buď očarená :) No a ja som. Vždy. O tom, že snívanie nie je a nikdy nebude zakázané a že fantázia je jedna z najcennejších daností, ktoré človek môže mať. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama