Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zobrazuje problémy dávné společnosti, kdy černí obyvatelé byli považováni za "něco" méněcenného. Vidíme, jak to chodí..dokud je člověk bohatý, je obletován a milován, a pak když se stanete zničehonic chudými všichni se otočí zády a jste pro ně póvl. Tento příběh pro děti, pohádka (i když tak bych to asi nenazvala), je celý krásně barevný (pocitově), herci, především tedy dívky hrály velmi dobře, nepřehrávaly..opravdu dobré obsazení. Vážně skvělý film, který můžu vidět kdykoli znova (viděla jsem ho už 3x a klidně bych si to zopakovala hned teď). ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Aké veľmi dôležité je mať srdce a vedieť snívať? Malá princezná Sarah by o tom mohla rozprávať... Po dlhej dobe som objavil rozprávku, ktorá si na nič nehraje a pôsobí formou jednoduchej bájky o dievčatku a jej stratenom otcovi. Alfonso Cuarón dokazuje, že je nositeľom veľmi atraktívneho vizuálneho štýlu a ponúkol nám možnosť vybrať sa na výpravu späť do detstva. Jednoduché, priamočiare a neskutočne úprimné - okrem toho príbeh pôsobí tak akosi dickensovsky a to znamená v mojim hodnotení vysoký kredit. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlastne som nikdy nechapal preco Cuaronovi zverili Pottera (dovtedy som ho poznal len ako rezisera Mexickej jazdy). Dnes to uz viem. Alfonsov cit pre atmosferu, emocie a vizual je skratka na nezaplatenie. Navyse vie perfektne pracovat s detskymi hercami. Komorna rodinna drama s vybornou reziou, obsadenim a hudbou. 85% ()

gacie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film se skvělou atmosférou a i se skvělými herci. Hlavní představitelky hrály velmi přirozeně a samotná Sára se mi opravdu líbila. Musím uznat, že režisér Alfonso Cuarón opravdu rozumí své profesi a to potvrzuje i dokonalost tohoto snímku. A na konec nesmím zapomenout na úžasnou hudbu, která doprovázela celý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že mi Malá princezná ponúkne taký príjemný filmový zážitok, myslel som, že to osloví predovšetkým moje dcéry, a že ja to už dajako odtrpím. No prerátal som sa. Nádherné, emotívne prevedenie sna a fantázie do reality a naplnenie jednej obyčajnej túžby - byť so svojou milovanou osobou. Navyše aj s krásnou, hrejivou myšlienkou, že s milotou a s ochotou pomáhať iným ďalej zájdeš, raz sa ti tá dobrota môže vrátiť stonásobne. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)

Reklama

Reklama