Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (34)

plakát

Gándhí (1982) 

Impozantní film o impozantním člověku. Působivé projevy Gándhího se proplétají celým dílem. Také zajímavé na kouknutí do indické společnosti a její historie. Kdyby to jen šlo, dala bych i šestou hvězdu. A Ben Kingsley odvedl opravdu vynikající práci.

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Bohužel hodně slabý seriál. A proč? Nevýrazní herci a jejich herecké výkony stojí za nic. Zápletka zbytečné komplikovaná a překombinovaná na české poměry. Špatný scénář a režie. Prostě slabota. Jen ty kostýmy jsou výborné.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Než jsem si film pustila, neměla jsem žádná velká očekávání. Spíše jsem se obávala, že to bude jen velké zklamání. Možná za to může můj osobní postoj k hlavnímu herci (Leonardo DiCaprio) - vůbec ho nemusím, v žádném filmu mě nijak neoslovil či nezaujal. Nevím, co na něm ostatní vidí. Ale musím uznat, že skvěle zahrál "výbuch emocí" v hotelovém salonku. To jsem opravdu nečekala. Klobouk dolů. Jinak postava Daisy a i její ztvárnění herečkou C. Mulligan bylo nudné a fádní. Očekávala jsem něco lepšího. A nakonec pak pan Carraway - to byla pro mě nejzajímavější postava. Sice opět mi nesedl herec, který ho ztvárnil. Celkové hodnocení: ztvárnění hlavních postav herci - nicmoc. Ani jeden herec nezapadl podle mě do své role. Což celkově ubíralo na celkovém hodnocení. Naopak musím pochválit vyobrazení dané doby. Módu, účesy, tanec a hudbu. To se mi opravdu líbilo. A nesmím zapomenout na skvostné automobily.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Tohle jsem opravdu nečekala. Chytlo mě to hned od začátku a myslím, že to "chytlo" mnoho ostatních lidí. Takových projektů by mělo být více. Snad se v budoucnu dočkáme dalšího milého překvapení. Zajímavý námět, skvělí herci a autentické prostředí filmu. Doufám, že ho uvidí, co nejvíce lidí - hlavně ti, co stále vykřikují, že za komunistů bylo nejlíp.

plakát

Vyšší princip (1960) 

Tenhle film by měli pouštět ve všech školách. Myslím, že by to více zaujalo, než nějaké suché vykládání o atentátu na Heydricha. Též musím vyzvednout herecký výkon Františka Smolíka - třídního učitele.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Na mě ten film vůbec nezapůsobil. Sice má zajímavé téma, ale to je asi vše. Děj byl snadno předvídatelný, hlavní postavy nevýrazné a celkový dojem filmu je bídný.

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

Očekávala jsem opravdu hodně od tohohle filmu. Takové jednohubky z Paříže od různých režisérů . Bohužel jsem se skoro celý film nudila a místo toho, abych koukala na film, tak jsem se učila slovíčka do angličtiny. Ale musím zmínit dva příběhy, které zaujaly nápadem a provedením: první je o mimech a o jejich světě, kterému rozumí jen oni a druhý příběh je o slepém mladíkovi, který našel svou oporu v životě. Nejvíc ze všech se mi líbil ten úplně poslední příběh o turistce ze Spojených států amerických. Nejlepší věta byla ta poslední: "Věděla jsem, že jsem se zamilovala do Paříže a Paříž do mě."

plakát

Skandální impresionisté (2010) (TV film) 

Dokonalý dokument, který vás zaujme, i když se o dané téma moc nezaobírá. Pro milovníky impresionismu příjemná podívaná. Doplněno četnými ukázkami obrazů a také jsou zde vysvětleny vztahy mezi jednotlivými umělci. Například Paul Cézanne se kamarádil E. Zolou (francouzským spisovatelem, představitelem naturalismu - jeho nejznámější dílo se jmenuje Zabiják).

plakát

Malá princezna (1995) 

Nádherný film se skvělou atmosférou a i se skvělými herci. Hlavní představitelky hrály velmi přirozeně a samotná Sára se mi opravdu líbila. Musím uznat, že režisér Alfonso Cuarón opravdu rozumí své profesi a to potvrzuje i dokonalost tohoto snímku. A na konec nesmím zapomenout na úžasnou hudbu, která doprovázela celý film.