Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zadny vriskajici fanousek Avatara, ale puvodni serie mne celkem bavila. Byla vtipna, hrava, dobre napsana a mela vyborne postavy i atmosferu. Korra postrada uplne vsechno. Je to sice hezky nakresleny, ale temata i postavy jsou uplne debilni a Korra je navic blba pubertalni krava. Cely je to teenage kokotina pro holky. Ale asi je to tak i mysleny. Mozna kdybych byl nekriticky milovnik "ohybacu", tak to asi zvladnu. Pro mne je ovsem bender jen jeden. Bender Rodriguez. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Za mě ještě víc dechberoucí, emocionálně působivější, komornější, konzistentnější, osobitější, sympatičtější, vyspělejší, s lepším vykreslením charakterových vzorců, po komediální stránce zábavnější, a paradoxně divácky přijatelnější než Last Airbender – čímž nechci říct že původní seriál není klenot animovaného média, ale mě se sequel Legenda Korry líbil o něco víc. Steampunková stylizace mimochodem geniální, no a J.K.Simmons jako Tenzin rules! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní problém Korry vidím v tom, že při nevyhnutelnému srovnávání s legendárním Last Airbenderem tahá trochu za kratší konec stébla. Přitom samostatný příběh je vysoce nadstandardní výtvor animované produkce, který dokáže skvěle fungovat v rámci avatarského světa. Má dobrý námět a nápady, velmi slušně zvládnutou akci, skvělé záporáky (to je třeba podotknout) a původnímu seriálu dělá ve většině případů (krom jednoho) čestnou poklonu. Animace s dobou pokročila a je čistší, plynulejší a dává lépe vyniknout živlobojům. Příběh se od Aanga liší v přístupu, namísto obří osudové linie Korra dávkuje čtyři relativně uzavřené řady. Děj je tedy plošší, zkratkovitější a nechává méně času na vývoj, což není vyloženě špatně, spíše to závisí na subjektivní preferenci. Oříšek jsou postavy, které jsou hlavním „kamenem úrazu“. Korra samotná začíná jako zajímavá, slibná protagonistka, kterou jsem si oblíbil. Problémem je, že časem se zhoršuje, a není sama. Mako po první řadě ztratí pointu a stane se nepotřebným otloukánkem. Asami, už z principu nudné postavě, jsou neustále podsouvány druhořadé zápletky, aby se udržela v příběhu, a nakonec je degradována na LGBT milostný objekt. Bolin jediný má uspokojivý vývoj, kdy charakterově i živelně dospěje a shodí roli jednoduchého vtipálka. Krom zahozených arců postav Koře podráží nohy i kvalitativní výkyvy, tj. průměrná druhá a vyloženě nepovedená čtvrtá řada. Ta první a třetí jsou fajn oddechovým dobrodružstvím, které perfektně vyváží humor a osudovost. Pořád si nicméně stojím za tím, že veškeré výtky trochu neférově pramení ze srovnávání s Aangem. Korra samotná je velmi dobrý seriál a rozhodně stojí za váš čas - 90% ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Amíkům se další ze seriálů inspirovaných japonským anime povedl. Je tu nejen kopec skvělé akce, ale především dvě velice zajímavé roviny, které činí seriál velmi dramatickým a dynamickým: zaprvé je to věčný konflikt mezi „duchem“ a „hmotou“, který je sám o sobě představen v několika vrstvách, a to ve sporu střízlivého, zkušeného, ale i konzervativního stáří a výbušného, nevyrovnaného mládí, a v konfliktu mezi mixem tradičních východních filozofií a nastupujícími technologiemi období průmyslové revoluce v hávu jakéhosi čínského steampunku, který s sebou samozřejmě přináší i sociální konflikt, boj za rovná práva i spousty nových možností, druhů zábav a podobně. Zadruhé je to drama dospívání mladé dívky se vším, co k němu patří, včetně rozporuplného vztahu k autoritám, prvních lásek a nastupujícího pocitu odpovědnosti. Jak správně tušíte, všechny vrstvy se prolínají, úkolem Avatara je tudíž nalézt své místo ve světě, ukotvit se mezi duchem a hmotou a nastolit rovnováhu. K anime patří i jistá míra nadhledu, která se odráží v expresivní animaci a nechybí ani zde, přičemž je doprovázená humornými situacemi a skvělými vtipy. Korra je výborným, dramatickým mixem všech možných prvků a tím nejlepším, co nabízí, je uvěřitelná hlavní postava, které budete fandit, a fungující, inspirativní svět, do něhož je zasazena a který má velký potenciál. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Lord Zuko (Bruce Davison) má v 3. sérii 88 rokov. V 1.sérii sa objavil ako 18-ročný. (quarel)

Reklama

Reklama