Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

sirien 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, ale bolí to. Je strašně cítit, že autoři nemají jasnou celistvou vizi, aby udělali další ságu a 12 dílů na sérii je málo - všechno to působí hrozně jako z rychlíku (zejména vztahy postav). Jinak to má všechny tradiční klady - zajímavé postavy (mnohé se mi dokonce líbily víc, než jejich "obdoby" z původního Aanga), promyšlený příběh, krásné vykreslení (dobově hodně posunutého) světa, humor, vážnost... jen je prostě hrozně cítit, že to je celé jen sbírka "útržků", což proti původní sáze těžko obstojí. Přitom některé nápady tam jsou úžasné a klidně by na celou ságu vydaly a spousta věcí (např. příběh stvoření Avatara) nádherně dokreslují původní sérii. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem v televizi viděl první sérii Legendy Korry a tehdy mi kvalita nepřišla dosahující předešlého Aanga. Uplynulo x let a já konečně shlédl všechny čtyři série a zde je můj verdikt. Animace je pěkná, ale pokud člověk začne seriál sledovat hned po Aangovi, musí si krapet zvykat. Zasazení do 20-30. let je velmi specifické a hudba mi chvílemi k jednotlivým scénám příliš neseděla, myšleno tedy ona hudba dobová. Oproti Aangovi museli tvůrci samozřejmě přijít s jinou zápletkou a zde chybí avatarce pochopit již jen jeden živel. Záporák Amon je vcelku zajímavý a víceméně táhne první řadu, která se po slabších prvních dílech rozjede. Druhá série byla oproti závěru té první o trošku slabší, ale vynahradily to díly ve světě duchů, které řadím k vrcholu celého Avatarského univerza. Škoda jen toho finále s kaiju a Deus Ex Machinou. Začátek třetí série byl opět slabý a celou řadu táhla víceméně jenom postava Zaheera, což je asi nejgeniálnější postava, se kterou tvůrci přišli. Co kdyby byl Buddha zlý? No, dopadlo by to asi takhle. Ovládání lávy a podobné novinky mi přišly trošku přes čáru a pak tu byla řada čtvrtá, která začala nadějně. Klidně bych si dokázal představit příběh o tom, že by Korra na konci třetí řady zemřela a my bychom museli sledovat svět bez Avatara, jako nám to předvedl první díl taky. No, škoda, že se pak musela vrátit a linka s Kuvirou skončila opět soubojem s obřím nepřítelem, který měl navíc superzbraň. Když to vezmu kolem a kolem, dávám seriálu krásných 80% ()

Reklama

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má teměř nemožnou roli a to udržet kvalitu seriálu jako u ATLA, což se mu ani nepodaří, protože je to téměř nemožné. Seriál nás dokáže vzít zpátky do světa Avatara, udělá to perfektně, představý nám nové postavy a i ty staré. Záporáci zde mají lepší důvody proč dělají, to co dělají (kromě v druhé sérii) než v ATLA.  Ukazuje nového Avatara Korru, která je přesný opak Aanga, Bojácná, Nemá chladnou hlavu a agresivní. Pojetí tohoto typu charakteru jsem si užil více, než Aanga. Vedlejší postavy jsou též perfektní, syn Aanga, Tenzin je perfektně vyzobrazenej airbender, je to jako dospělý Aang, téměř. Dabing rozhodně není pozadu, v téměř hlavní roli je J.K. Simons, který má vždy perfektní dabing, stejně jako Dee Bradley Baker a ani ostatní také nezaostávaj. Jedno z několik mínusech je druhá série, která je otřesná. Seriál je téměř perfektní pokračovaní, samozřejmě nemá na originálního Avatara, jeden z nejlepších seriálů jak pro dospělé, tak i pro mladistvé. Seriál velmi doporučuju jak pro nové, tak i staré fanoušky Avatara. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem a ani neznám Legendu o Aangovi. Ke Koře jsem se dostal v podstatě náhodou. Zkoukl první sérii a věděl, že pro mě nemá význam jít dál. Zajímavé, vtipné, akční, ale minulo se to u mě účinkem. Nejsem už to cílové publikum, bohužel. Ale zároveň objektivně nemohu hanit. V pohodě, umím si to v pohodě představit, před 20ti lety rozhodně :) ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Jméno Zaheera, vůdce anarchistické skupiny zvané Rudý lotos, je odvozeno od slova „zehir“, což v turečtině znamená „jed“. (Azurovydrak)
  • Ze spojení Aanga a Katary vzešla trojice potomků; dvojice chlapců Bumi a Tenzin a dívka, nesoucí jméno Kataryiny matky, Kya. (Conspi)
  • Aang je první známý avatar, na kterého bylo použito ovládání krve. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama