Reklama

Reklama

Fu chou zhe zhi si

  • Hongkong 復仇者之死 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kit, 23-ročný mladík, sa zamiluje do peknej, ale mentálne zaostalej Wing. Keď Wing znásilnia policajti, Kita ovládne hnev a začína dychtiť po pomste... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Fr 

všechny recenze uživatele

NEEXISTUJE POMSTA TAK ÚPLNÁ JAKO ODPUŠTĚNÍ..... /// Nápady vraždících ďábelských šílenců a rafinovanost asijských scénáristů jsou snad nevyčerpatelný! Láska nejen hory přenáší, ale v Hong-Kongu taky zabíjí policajty. Nic není jak se zdálo a hra na kočku s myší je zase jiná, než známe. Kdy někdo pochopí, že by stálo za to dát do kina pořádnej film, místo těch sraček vyhoněnejch reklamou? Nic novýho. Další výbornej film, postavenej na dobře poskládaným příběhu. Jen se mi zdálo, že mu na konci trochu docházel dech. Nebo nejsem poetik...? 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč bych se jako policajt měl chovat slušně. 2.) Přemejšlím, jak se vymazat z databáze otisků prstů. 3.) Ještě nevím, že když se napiju benzínu, neměl bych na sebe nechat vystřelit (...šíp by vadit nemusel...). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nová HK CAT III záležitost. Brutální, krvavá a krutá cesta za pomstou mladíka, který byl kdysi se svoji přítelkyní zneužit na policejní stanici partou zvrhlých policajtů. Vše začíná jako drsná kriminálka, než se změní v 30 minutový flashback, co se tehdy na policejní stanici dělo a posledních 30 minut přejde v brutální akční jízdu, kdy si jdou obě strany po krku a nikdo si nebere s nikým servítky. Servítky si neberou ani tvůrci s divákem a některými exploitaičními scénami mu přivádějí trauma a krátké zástavy srdce. Hong Kong po letech jasně definuje CAT III označení svých krutých filmů a tento snímek v novém hávu po letech dokazuje, že si nezadá nic se svými krutými bratříčky z let 90.tých ... Špičkově provedené, extrémně násilné, šílený tlak na diváka, smutné, depresivní ... Excelentní kamera a herecké výkony. Pouze pro otrlé diváky!!! ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pozoruhodný projekt, neboť oživuje tradici Cat III filmů, které exploatují předsudky vůči Číně, coby zemi policejní brutality a zvůle, kde obyčejný jedinec nemá sebemenší práva a možnost dovolání se spravedlnosti. Film se pokouší maskovat svou exploatační podstatu nelineárním vyprávěním, formalistickými finesami a midcultovou symbolikou (zasazení řady scén do přírody a lánů vysoké trávy, které jsou netečné vůči afektovaným lidským konfliktům). Jenže nic z toho nedokáže zakrýt, že hlavní atrakcí jsou vytěžované předsudky a explicitní a mrazivě přímočará brutalita (znásilnění, sekvence policejních mučení při výslechu a nelítostné sadistické vraždy). Hlavní úskalí snímku ale spočívá v jeho podřízení se normám čínského trhu, což s sebou nese podmínku moralistního konce, kde všechny postavy, které se dopustily jakékoli nepravosti či někoho zabily, musejí být potrestány. Film o oprávněné mstě nevinného mladíka na prohnilých a zlovolných policistech tak paradoxně končí doslovnou moralitou, konstatovanou přes midcultový citát západního humoristy hlásající, že jediná pomsta, která opravdu funguje je odpuštění. Při uvážení děje snímku, ale především reálného kontextu, který exploatuje, je takové zakončení ryze obludné. V zásadě se tak film stává zavilou agitkou hlásající smír s terorem bohorovných představitelů státní moci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Tien Fu zadrží podozrivého muža z brutálnych vrážd, mladých tehotných žien a niekoľkých policajtov. Kým boli muži zákona zabitý, relatívne "bežným" spôsobom, ženám v druhom stave, vyrezával plody z brucha. Čo je príčinou šialených činov Chan Kita? Aj keď štruktúra ostala zachovaná, toto nie je typické "rape and revange" v ktoré fanúšik hororu tak veľmi dúfa. Kvalita snímku spočíva v prvom rade v príbehu a spôsobu jeho "rozprávania". Pár záberov síce pekne krvavých, no o mimoriadnom gore nemôže byť ani reč. Záverečné rozuzlenie "trošku" pritiahnuté za vlasy, ale tak čo už. Za seba môžem povedať, že som bol spokojný. Ja mám proste Ázijskú tvorbu rád - 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Brutální krvavá jízda tzv. CAT III ? Ale jděte se vycpat... Těch pár záběrů na ženu v louži krve a s temněji rudou skvrnou na břiše má být tím hrůzyplným a nechutným divadlem ? No viděl jsem toho v podobných filmech přece jen už trochu víc, abych se z toho posral. Ale budiž, co příběh ? Hmm, tady taky nic moc, příběh lásky podaný zcela bez emocí působí unyle a tak mi byla odplata hlavního hrdiny docela u prdele, protože jsem k němu nepocítil žádnou patii - sym ani anti. Naštěstí byla hodina a půl tak akorát a tak děj poměrně slušně odsýpá a nemůžu říct, že bych se vyloženě nudil. Zkrátka a dobře mi tady nejvíc chyběly ty emoce a možnost se ztotožnit s bolestí, u filmů o pomstě to očekávám a tady prostě nic.. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama