Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanku Cindy Spencera - vynikající policistku Scotland Yardu - vyšlou do Hongkongu, kde má vyřešit složitý obchodní zločin. Případ brutální vraždy tajného vyzvědače, který vlastnil cenný mikrofilm - důkazový materiál o korupčních praktikách mezinárodního konzorcia - má zájem odhalit i domácí detektivka, stejně zdatná konkurentka Michelle Young. Inkriminovaný dokument však vůbec není jednoduché objevit, protože se ho pokoušejí speněžit tři místní gauneři. Jsou však příliš slabá partie pro mocného šéfa zločineckého konzorcia, který nad nima vyřkne ortel smrti. Cindy a Michelle se mu to pokoušejí překazit za každou cenu... (laura4)

(více)

Recenze (62)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som a nikdy som ani nebol obdivovateľom ázijskej filmovej tvorby. Takže v oblasti hongkongských akčných filmov nemám žiadne väčšie skúsenosti. Celkom náhodou sa mi nedávno jeden takýto titul dostal do rúk. Jedná sa o snímok "Huang jia shi jie", ktorý bol natočený v roku 1985. Bola to poriadna kravina. Afektovaná ázijská sračka s mimoriadne trapným humorom. Jediné čo ma na tomto braku aspoň trocha zaujalo bola ústredná dvojica ambicióznych, dobre vycvičených policajných inšpektoriek (Cynthia Rothrock a Michelle Yeoh). * ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Doplňuju si vzdělání a chtěl jsem vidět pěknou choreografii ve filmu kde padouchům nakopává prdele Cynthia Rothrock (jde o jeden z jejích prvních 2 filmů s premiérou ve stejném roce). Film splnil má očekávání, ale jako celek jde o stupidní blábol vyfetovanýho scénáristy, který pojal příběh jako vyprávění o interakci lidí naprosto neuvěřitelným a většinou i dost nereálným způsobem. S poněkud infantilním závěrečným pojednáním na téma spravedlnost. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je po většinu času typicky hongkongsky infantilní akční komedie plná komických figurek, které se pitvoří, štěkají se nebo rychle mluví a mlátí se navzájem, bez silného příběhu a sympatických postav jedničky, nicméně stále ještě s dostatkem skvělé akce. Finále ani tradiční HK melodram před závěrečnými titulky je slabší než u jedničky, ale stále dost dobré a není to ani tak brutální, zato o poznání vulgárnější (nadávky přitvrdily). Záporáci jsou fajn a hlavní boss opět kudy chodí, tudy se šíleně směje ("NEVADÍ VÁM, ŽE SE SMĚJU? JÁ SE SMĚJU HODNĚ - KDYŽ MÁM DOBROU NÁLADU. JE TO TOTIŽ ZDRAVÝ." - následuje hodně dlouhý smích). Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak rychle se dokáže člověk zvednout po třech festovních kopancích do hlavy rychle za sebou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V hongkongských školkách patrně neznají Krtečka, Mrňousky ani Bořka stavitele, protože nunčaky nečekají, až dítě vyroste. Patrně proto jim v dospělosti nečiní žádný zdravotní obtíže, když je někdo kopne do hlavy, mlátí tyčí do krku, porcuje je katanou nebo střílí do libovolný části těla. A jako přidanou hodnotu překypují dementním smíchem a pitomými hláškami. Jenže já jsem na véháeskách s těmito hongkongskými hovadinami vyrůstal a tak si troufám napsat, že tohle spojení akrobacie Michelle Yeoh s kopy Cynthie Rothrock patří k tomu nejlepšímu, co se dá v tomto intelektuálně značně nenáročným žánru najít. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto už nieje ani tak superakčná hongkongská kriminálka, ako napr. prvý RED FORCE, ale akčná komédia v štýle LUCKY STARS. Jej producentom je totižto Sammo Hung, ktorý hral v spomínanej sérii ( dokonca si tu z nej prepašoval aj zopár svojich hereckých kumpánov ) a je to na tomto filme patrne vidieť . Typický hongkongský humor, prepletení akčnými scénami a s postavami, ktoré sú skôr karikatúry. Záverečný súboj je však špičkový v každom ohľade. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Hong Kongu a Macao v Číně. (BMW12)

Reklama

Reklama