Reklama

Reklama

House Hunting

  • USA The Wrong House (neoficiální název) (více)

Dve rodiny prichádzajú na obhliadku domu s výhodnou kúpou. Práve cena je pre obe zainteresované strany najväčším lákadlom. Staré príslovie  "Nie je všetko zlato, čo sa blyští"  v tomto prípade platí na sto percent. Po niekoľkých hodinách sa však ukáže, že voľba tohoto domu nebola najšťastnejším riešením. Je totiž úzko prepojený s temnými tajomstvami oboch rodín. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemný překvapení. Mám rád mysteriózní filmy ... a tohle je naprosto přesně to, co si představím, když se řekne "mysteriózní". Proto jsem možná ochotný filmu odpustit víc, než mu odpustí většina diváků. Jedno je jisté - Eric Hurt, který snímek režíroval a sám si ho i napsal, by jako sůl potřeboval k ruce nějakýho slušnýho dramaturga, který by mu trochu přetransformoval scénář. Hurt sice přišel s nějakými zajímavými a originálními nápady, ale spíš než abych si je užíval, přistihl jsem se u toho, že je mi líto, že nejsou využity a rozvedeny tak, jak by bývaly být mohly. Tohle mělo v zárodku fakt velkej potenciál. Ale co, i příjemnou mysteriózní hororovo-thrillerovou jednohubku si nechám rád líbit. Atmosféra fajn, námět velmi fajn (něco jako Dead End, akorát ještě víc rozvinutej), řemeslně bez problémů. 6+/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nič som nečakal, nič som vlastne nedostal, režisér má síce nejaký drobný talent, ale doteraz nakrútil len niekoľko krátkometrážnych snímkov, takže sa tu nič prevratné ani čakať nedalo. Dve rodiny v prekliatom domčeku, v ktorom sa im zjavujú duchovia (dokonca aj z minulosti hlavných postáv) a nútia ich k vraždám / samovraždám, postavy zomierajú, blbnú, obracajú sa proti sebe, ale či už beriem do úvahy duchársky alebo psychologický námet, nič z toho nie je dotiahnuté do konca, film nudí, stojí na mieste, nekonečné konverzačky a hádky začnú po určitom čase otravovať, stopáž prehnaná (viac som sa tešil na záverečné titulky ako na nejaké rozuzlenie), atmosferických momentov je minimum, navyše pre mňa nevhodný výber postáv, ktoré mi boli proti srsti takmer od úplného začiatku. Nakrútené vzhľadom na nízky rozpočet celkom OK, ale dokopy tam nebolo nič, prečo by sa to dalo odporúčať. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Vítejte na pozemku číslo 6485. Klidně se tu porozhlédněte..." Skoro nulové očekávání, ale o to větší nadšení. Takto si představuji mysteriózní horor. Pěkně pomalu ubíhající, nechající diváka koupat se v nevědomosti situace, stejně jako postavy. Podobné scénáře tu již sice byli, ale zpracování v House Hunting mě strhlo. Atmosféra snímku mě pohltila a jak film plynul, více a více se stupňovala a až do konce je snímek zahalen tajemnem o situaci. Prostor postavám byl dán dostatečný a nemyslím si, že byly zahrány špatně. Marc Singer byl ke konci vynikající. Komu se snímek zdá dlouhý, tak ho nechápu. Tento, a jemu podobné, snímky podle mě potřebují čas a prostor na budování atmosféry. Pěkně pomaloučku, polehoučku. A to se tomuto snímku pro mě povedlo na jedničku s parádním závěrem. A že někdo i po skončení snímek nechápe? Ale notak. I když osobně také nemám všechny puzzle filmu v hlavě poskládaná, tak výsledný obrázek mám. Kdybych chtěl, tak samozřejmě nedostatky naleznu, větší či menší. Asi snímek prožívám, a chytil mě, více než ostatní, ale mohu ho jen doporučit, jelikož pro mě Eric Hurt odvedl dobrou práci. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ale hej, dalo sa nato pozerať. Nápad je samozrejme dobrý, záver je super. Lenže herci to kazia a réžia je miestami až amatérsky nepodarená; nedrží si tempo, vystavuje nezmyselné kompozície a pár krát to na mňa dokonca pôsobilo smiešne. Plus tie nepekné kamerové filtre. Aspoň že iracionálne konanie hlavných hrdinov, sa dá ospravedlniť základnou premisou scenára. Priemer ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní béčko se vším všudy. Tak jsem i k tomuto filmu přistoupil, takže mně vůbec nevadili herečtí odpadlíci, dokonce bych i v rámci možností označil Hurtovu filmařinu jako dostatečnou, ne-li zdařilou. No ale co u mě těžce narazilo, je scénáristické rozpracování regulérně mysteriózní zápletky, která sice sama o sobě není nijak originální, ale potenciál s sebou pořád nese. Po velmi slušné cca. první polovině filmu by mě ani ve snu nenapadlo, ani ve snu, že děj spadne do nejtrapnějších kolejí s vyústěním, *SPOILER* které jsem si po 10 minutách filmu říkal, že se díky největší trapnosti a čitelnosti určitě stát nemůže. Omyl no... . *SPOILER* Takže celkově jo, dá se na to podívat, ale existují lepší kousky, které nebudu jmenovat, abych nedostal zmrdaný. 49% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když Emmy (Janey Gioiosa) vidí hocha v okně, je v záběru jednodílné okno. V domě ale ukazuje na okno čtyřdílné. (Litsarch)

Reklama

Reklama