Reklama

Reklama

Headless Horseman, The

USA, 1922, 68 min

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Recenze (3)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zklamalo. Těšil jsem se že uvidím temné lesy a bezhlavého jezdce jak ti ho lidé v 20 letech představovaly. Místo toho jsem dostal ale ukecanou kravinu která se odehrává jenom prakticky v jednom bytě. Bezhlavý jezdec se ukáže orpavdu jen na pár sekund. a Navíc díky kvalitě filmu toho není moc vidět. Zklamání a bída. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukázať titulnú postavu doslova na pár sekúnd z celého filmu je naozaj hriech a podvod. Namiesto toho, sa tu všetko točí okolo nemotornej a nezáživnej romance okorenenej troškou trápneho humoru. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že je Legenda o Sleepy Hollow z pera Washingtona Irvinga krapet o něčem jiném, než co ukazuje Ospalá díra Tima Burtona, to tak nějak všichni víme. Nepřekvapí proto, že jde o dost složitě zfilmovatelný kus - složitě v tom, aby se divák neunudil k smrti. A jelikož je tato adaptace dost věrná knižní předloze... modří už vědí, ano, je to dost nuda. Zlatá Disneyho animovaná muzikálová variace (a to se mi vlastně nelíbila). Je to dáno i tím, že Will Rogers v úloze Ichaboda Cranea nebyl herec, ale ve filmech se objevoval pro své schopnosti v sedle koně, což byl i tento případ. Takže tu máme nesympatické postavy (včetně Ichaboda, co bychom za Johnnyho Deppa dali - a ani jeho nemám extra rád), zdlouhavý salonní děj, spíš romantické drama než cokoli jiného, a když dojde k finální honičce s bezhlavým jezdcem, je to fakt trapas. Ono nejde o to, že je vidět "pár vteřin", jak si stěžují kolegové. Tak to i být podle knihy mělo. Ale celé je to natočeno staticky, bez života a chybí tomu sebemenší náznak atmosféry, vzrušení, čehokoli (a záběr na holou větev pokrouceného stromu se sedícím osamělým havranem to nezachrání). Nikdy víc. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama