Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 7
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 7

Recenze (208)

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Sleepy Hollow má atmosféru, která rozhodně není ospalá, ale k seriálu se hodí tip ťop, i mystéria je tu plno. Tvůrci se nebáli ani zvratů a s osudy postav si prohráli- není to jako v Game of Thrones, ale ani to není nikterak přímočarý. Čím to, že mě to chytlo víc jak originál film od Burtona? Propojení současného světa a období koloniálních válek, podmalovaných tajným bojem dobra proti zlu, funguje a postavy jsou dost sympatický, aby si to udrželo mou pozornost. Takže se ohradím proti tvrzení, že seriál je nadhodnocován: spíš je těžce podhodnocován. V dnešní době zaplavy seriálu a filmů od Marvelu a DC je tohle skvělej relax. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Prostá průměrovka, která má místy dobré momenty, hlavně ty lekavé, ty se v seriálu opravdu povedly. Ale jinak to častokrát nudí a nijak tomu nepřidává ani zajímavý nápad posadit fantasy příběh ze středověku do dnešní doby. .. Myslím si, že bezhlavý jezdec spolu s Ichabodem měli ještě chvíli spát, alespoň do doby, než se napíše o něco lepší scénář a najde lepší režie. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nejenom Lincoln, ale i George Washington fušoval do řemesla bojovníkům s nadpřirozenem. :-) Atmosféra vypadá dobře, hlavní postavy jsou sympatické, jenom se bojím, aby to nesklouzlo do vybíjení epizodních příšerek. Trošku mě zarazilo, jak se Ichabod rychle sžil s moderní dobou, ale chápu že seriál není o cestování časem a kulturních rozdílech. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si seriál znovu po téměř deseti letech. Inu, tentokrát jsem nedokoukala ani druhou sérii. Takže tak. //Další z kategorie seirálů, který měl skončit po první sérii.... Nebo jinak, měl být v první sérii uzavřen, protože pak by si zasloužil 5 hvězd. Protože ze začátku to bylo opravdu dobře našlápnuté, ale to co autoři vymysleli a překombinovali dále... To je opravdu výsměch. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Duchaplný a neméně napínavý seriál ,který ač není mým šálkem kávy umí nastavit v některých momentech atmosféru opravdu dobře. Jenže stejně jako u všech béčkových seriálů , tak i zde opravdu chybí ta touha naplnit svůj mozek dalším dílem, krom toho jsou některé komenty fádní a nejméně 1000x ohrané. - 6/10 - ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama