Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (821)

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) odpad!

Dá se říct že neverbální film, kde je víc povzdechů než slov. Příběh naroubováný na jakousi osobní tragédii, kdy holka zabije druhou, do toho se nacpou mimozemšťani aby nekterým do krku nacpali cosi? .... Já nevím. A ten konec? Budu rád, když mi ho někdo vysvětlí. Já žádnou pointu ani příběh nenašel.

plakát

Útěk z vězení - Vzkříšení (2017) (série) 

Absolutně zbytečná série, dějová linka s T-Bagem byla výsměch. Tohle už bylo tlačení na pilu a cucání značky. I když bylo vše jinak, nejlepší závěr byl závěr série předchozí. Tohle spíš vypadalo, že si to někdo vytrucoval.

plakát

Útěk z vězení - Série 4 (2008) (série) 

Tady už se tak tlačilo na pilu, že to šlo horkotěžko zkousnout. Získávání karet během několika dní, Scofield se ukázal jako ještě větší tvrďák než T-Bag, ten dokázal skákat jak čečetka i po operaci mozku. Všechno se to hnalo příliš děsivým tempem, až to bylo spíš protivný. Závěrečný záběr na náhrobek dokázal dojmout a ty dva speciály, i když také uhnané, ale aspoň bylo ukázáno jak a proč, byly v celku fajn. A tak to mělo skončit.

plakát

Útěk z vězení - Série 3 (2007) (série) 

Transformace nových charakterů starých postav (Bellick, Mahone), Sona coby drsná věznice v Panamě, chybělo trochu víc zoufalství ze strany Scofielda, jenž musel neustále improvizovat, ale hlubší ponoření do děje a zápletky nám dává nový rozměr. A tradičně T-Bag, který umí lézt akorát na nervy .

plakát

Útěk z vězení - Série 2 (2006) (série) 

Za mne teda šel seriál s druhou sérii s kvalitou dolů. Dost tomu pomohla slizká a přeceňovaná postava T-Baga, co si všechny maže na chleba i s čerstvě uťatou rukou, kterou mu zaživa přišil veterinář a pak si tam s ní mává, jakoby nic. Když si sám pak uhryže stehy a nechá ji tam pověšenou v poutech na radiátoru, no ty vole! A nakonec si sám aplikuje umělou 🤣 jinak, hon za penězna byl fajn, občas mi přišlo, že to měl Míša Scofíldů naplánovaný až moc dokonale dopředu. Alex Mahone je dobrý protipól k Michaleovi. Ale už to prostě nebylo to co první série.

plakát

Útěk z vězení - Série 1 (2005) (série) 

Tady si dal někdo hodně práce s přemýšlením. Vše nešlo hladce. Situace, kdy se věci sraly, ať už s úmyslem druhých, či souhrou náhod, i když některé byly hodně klišé, uměly zabrnkat na nervy. Různorodé charaktery, které mají své cíle a jdou si za  nimi, ať už to způsobí jakekoliv komplikace, se povedly. První série rozhodně patří k těm, co vás připoutá ke křeslu a napětím nepustí 🙂

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

I když to jakési poselství a ponaučení neslo, opět to byl český průjmový výplach s ňoumou, vobšoustníkem, tydýtem a jakože normálním, co neví co chce, plus zhrzená manželka. To vše v jedné polívčičce, která již byla několikráte pozřena, vyzvrácena, opět pozřena a tak furt dokola. A do toho se opět musí nacpat hloubka, ono to prostě nešlo natočit jako nějakou taškařici, kdy ti čtyři hráli tu hru a pak zvesela tam mrsknout nějaké to uvědomění, že není až tak zle. No když ne, tak ne, tak budeme servírovat recyklát furt dokola. A nejhorší je, že jsem teda nezaznamenal jak dopadlo to levý varle! Ale co chtít po české kinematografii.

plakát

Spiknutí (1997) 

Super thriller, takovej ten, jestli máte hlavní postavě věřit nebo nikoli, skvělý Mel Gibson, který nám tu postavu naservíroval přímo lahůdkově! Já věděl, že emeričani nejsou svatoušci, žijou válkama, druhým vymývaj mozky, a teď se odkryli! HA!

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) odpad!

Cosi mi furt vrtalo hlavou, že já ten styl a rukopis už někde viděl. A ono ejhle, Džejms Gán. Potřebuje šaškovat nejen u Marvelu ale teď i u DC. Tak nám servíruje pitoreskní postavičky. Kdyby to ukončil po prvním vylodění na ostrově, byla by to bezesporu nejzábavnější komiksárna za poslední dobu. Ale ono né, on musel mučit dvouhodinovou stopáží, kde lítají papoušci, Harley bžodá kopím a stříkají květinky. Ještě uznám zábavnou hádku ve vězení mezi fotrem a nezdárnou dcerou, to ostatní bylo 🤢🤮

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Modernější look, jinak stejně neakční, ukecaná věc jako minulý Blade Runner.