Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 3
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 3

Recenze (208)

Chen 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl v traileru bezhlavého jezdce s kulometem, začal jsem mít hodně velké obavy, co se z toho vyklube. A vyklubala se z toho velmi slušná fantasy podívaná se sympatickou ústřední dvojící, mezi níž skvěle funguje chemie, taktéž poctivě budovaná mytologie se velkým plus, stejně jako trefný humor. 9/10 ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl se mi velice líbil, ale díl č. 2 to pro mě celé trochu srazil - připadám si totiž, jako bych od začátku sledoval líp vypadající a přesvědčivěji zahrané Čarodějky (Bewitched) nebo Buffy. Záporáci se nám začínají množit a najednou místo ojedinělého úkazu "Jezdí tady chlapík bez hlavy." máme "Hemží se to tady potvorama z pekel." A vtípky o tom, že poručice vysvětluje 280 nebo kolik let starému chlapíkovi, jak se používá kávovar, případně pistole, se za chvíli omrzí. Jsem zvědavý na pokračování, ale trochu se bojím, že svoje hodnocení už o moc nezvednu. 65% ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla skeptická k americkému pojetí apokalypsy, ale časem jsem propadla kouzlu tohoto seriálu. Chválím netradiční záběry kamery a hlavně Toma Misona, který je jako Ichabod neskutečný sympaťák a už jen on samotný se svým skvostným akcentem je dobrým důvodem, proč se na Sleepy Hollow dívat. Doufejme, že se časem nestane jediným důvodem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po pilotu slušná atmosferická záležitost,kterou Wiseman zvládnul na jedničku.S legendou se pracuje solidně a zatím není proč to tvůrcům nežrat.Jen sand škoda,že hned v prvním díle udělali z bezhlavého jezdce spíš bezhlavého ramba,který okamžitě používá veškeré střelné zbraně které najde.Ta sekera by mu slušela víc...80% (edit : po skončení série musím hvězdu ubrat.Už zhruba od půlky začala atmosféra řídnout a díly začínaly být podobné jeden druhému.Finále na závěr nebylo špatné,ale že bych nemohl dospat druhé řady se říct nedá) ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem vyloženě nadšený. Kombinace prvků "cheesy" děje a dialogů, skvělých hororových scén a dějových zvratů ve stylu soap opery překvapivě funguje. Zvraty, cliffhangery, otcové, synové, matky, sestry, přátelé, nepřátelé, očistec, démoni, bible, historie, americká historie, prostě pelmel všeho co si jen dokážete představit. Svým způsobem i trochu slátanina. Musím říct, že ačkoliv je děj je poměrně předvídatelný, tak i mě párkrát dostali, kdy jsem si řek "ty krávo, tak to jsem fakt nečekal". ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)
  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama