Reklama

Reklama

Šílená / Krásný

Trailer

Obsahy(1)

Nicole je problémové děvče z bohaté rodiny. Carlos je kluk z latinsko-amerického předměstí. Chodí na stejnou střední školu, ale zatímco Nicole jen tak životem pro proplouvá a své deprese utápí v alkoholu a bezcílném poflakování s kamarádkou, Carlos má před sebou jasný cíl. Chce jít na námořní akademii a chce se stát pilotem vzdušných sil námořnictva. Nicole se nápadně hezký Carlos zalíbí a rozhodne se, že ho získá. Neustále mu nadbíhá, až se jí to nakonec podaří. Rozmar rozmazlené holky má ovšem překvapivý výsledek. Nicole zjišťuje ke svému překvapení, že se poprvé v životě skutečně zamilovala. Mezi oběma vznikne romantický milostný vztah, ale Carlosova rodina ohrnuje nad bílou bohatou holkou s nevalnou pověstí noc. Carlosova přísná matka dá Nicole jasně najevo, že do jejich komunity nepatří. Carlos zjistí, že Nicolin otec Tom Oakley je významný politik. Ten nabídne talentovanému chlapci pomoc a podporu při studiu na akademii. Zároveň ho však varuje, jeho dcera je destruktivní osobnost se sebevražednými sklony, závislá na alkoholu. Žádá ho, aby se s Nicole rozešel, jinak ho zničí. Carlos nakonec nátlaku z obou stran podlehne. Je však možné vzdát se opravdové lásky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal něco v duchu Get Over It, natočeného ve stejném roce, ale film předčil moje očekávání. Rozhodně to nebylo žádné typické a hloupé dílko pro teenagery, kterých jsem už viděl spoustu. Snímek měl nápad, slušné tempo, super soundtrack a obstojnou režii, která sice občas pokulhávala, ale v tu chvíli jí na pomoc přispěchali sympaťák Hernandez a hlavně skvělá Kirsten (1 z jejích nejlepších rolí) a dali vše do pořádku. Hodnotím 4* a doporučuju všem (a zvláště fanouškům nejmenované herečky). ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Film je to moc pěkný, i když lehce nudný v některých pasážích, ale má dobrý konec a to mnoho vyvažuje... řekl bych, že je to film o naději pro mladistvé. Pokud je vám více než 25 let, tak se možná na tento snímek nedívejte, protože jste možná pro něj moc staří a nemělo by to pro vás smysl. Jinak všem zhrzeným láskou pod 25 let doporučuji. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme zase jednu teenagerskou romantiku. Hodný, slušný a chudší syn mexických přistěhovalců Carlos se zamiluje do dcery poslance, bydlící v bohaté čtvrti. Ale Nicol je nespoutaný živel. Kouří, pije a chodí za školu. Protiklady se však, jak známo, přitahují a tak to dopadne, jak má, i s velkým happyendem. Čili zase vše při starém, ale mě se na to dívalo docela dobře a neuráželo mě to. Možná k té pohodě přispěla naprostá absence humoru, o který se vždy takové filmy snaží, ale vychází to většinou trapně a divák pak více trpí. Takže suma sumárum, já jsem spokojen a film mohu doporučit, protože má svou hodnotu a sílu. 3 a půl*= 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stockwellův počin se sice pokouší tvářit jako vážný teenagerovský film, ale s tou seriózností to tak žhavé není. Dočkáme se tak klasických rebelek, namakaných fotbalistů a konfliktů s rodiči. Což pro mě s mou oblibou ve sledování problémů komplikovaně založených dospívajících vůbec není mínusem. Jenže tahle stránka je tu použita jenom jako neškodný obal pro hlavní zápletku, která by mnohem lépe vyzněla v jakkoli naléhavějších podmínkách než v okolí školy pro bohaté. I tak ale funguje dokonale díky sympaťákovi Hernandezovi, krásce Kirsten, které věřím všechno od nevinného úsměvu až po záchvat hysterie a dokonalému soundtracku, This Year's Love od Davida Graye bude fungovat všude a vždycky. Díky relativně krátké stopáži všechno vyzní hodně naléhavě a naštěstí ne zkratkovitě, ale přesto, když vidím, že režisérský sestřih má téměř o polovinu víc, je mi jasné, že rasistické dilema či sbližování hlavní dvojice by vyznělo možná dokonale a já bych se tetelil blahem. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Šílená / Krásný ... Bohatá / Chudý ... Problémová / Nadějný ... Na dně se potácející / Zasněně k nebi vzhlížející ... Zamilovaná / Zamilovaný ... prostě další film o dvou zdánlivě nesourodých lidech, kteří se do sebe zamilují, společně zdolají všechny možné překážky (nepřející rodiče, ...) a těsně před titulky utvrdí svou lásku...nic originálního. Ještě že se tomuto projektu upsali Kirsten Dunst a Jay Hernandez, jejichž vzájemná chemie a herecký um drží film celkem vysoko nad průměrem a i ty nejpatetičtější repliky se dají skousnout, když se linou právě z jejich úst. Jen škoda toho citového vydírání působeného na divákovi prostřednictvím vypjatých scén, ze kterých se vytratily opravdové emoce a nahradila je křeč. Mimochodem práce kamery je velmi nadprůměrná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Kirsten Dunst měla mít ve filmu i scénu, ve které bude nahá. Konkrétně ta, ve které jde z postele pro kondomy kolem uklizečky. Podle scénáře ji měla zahrát bez oblečení. (don corleone)
  • Jay Hernandez se musel naučit většinu svého textu ve španělštině foneticky, protože tímto jazykem nemluví. (don corleone)
  • Kapela, která hraje během večírku se jmenuje Osker. (don corleone)

Reklama

Reklama